Başkan Şahin, “Tarım Kredi Kooperatifi 50 randıman fındığı 18.5 TL’den alıyor. Demek ki 50 randıman fındığa verilen 16.5 TL fiyat azmış. Biz fındık fiyatı 3 dolar olmalı demiştik. A”lan Bazlı Gelir Destek ile birlikte fındık fiyatı 3 dolar oldu ama desteksiz fındık fiyatının hakkı 18.5 TL’yi hak ediyor.” Diye konuştu.

“FINDIK FİYATI 3 DOLARIN ALTINA İNMEZ”

“Fındık fiyatı bundan sonra 3 doların altına inmez”  diyen Başkan Şahin, “50 randıman fındık 3 dolar olmalıdır. Bundan sonra fındığın taban fiyatı 20 TL olur diye düşünüyorum. Eğer Tarım Kredi ve TMO fındık almıyor olsaydı fındık bugün 12 TL idi. Şuanda Devletimize teşekkür etmemiz lazım. Çünkü fındığa hak ettiği değere yakın fiyat verdi. Biz fındık ihracatçılarının insafına kalsaydık bugün fındık fiyatı 12 TL’yi geçmezdi. Şuanda randımanla birlikte fındık fiyatı 20 TL.” ifadelerine yer verdi.

“DEVLET DESTEĞİ ŞART”

Şahin, “Randımansız fındık 18.5 TL, randımanlı fındık 20 TL’den satılıyor. İnşallah TMO desteği devam eder. Önümüzdeki fındık Devletimizin desteği ile birlikte 20 TL eder. Bu sezon Devlet desteği sayesinde herkes kazandı.” Diyerek önümüzdeki sezonda Devlet desteğinin olması gerektiğini söyledi.

“FINDIK MİLLİ BİR ÜRÜNDÜR”

 Başkan Şahin, son olarak ise şunları söyledi; “Geçen sene ihracatımız 1.5 milyon dolar yoktu. Bu sezon bunu geçtik. Birkaç yıl öncede 3 milyar dolardı. Biz 3 milyar dolar ihracat yapılmasını istiyoruz. Fındık milli bir üründür. Devletimiz her zaman destek çıkmalıdır.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim