Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Torun, “Esnafın hali perişan, vatandaşın hali perişan, çiftçinin hali perişan. Gerek ekonomi de, sağlıkta çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz ama bu iktidar bu destekleri kabul etmiyor.” Dedi.

BASIN ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR…

Basının da pandemiden olumsuz etkilendiğini belirten Torun, “İçinde yaşadığımız korona süreci herkesi derinden etkiledi. Basında etkilendi. Zaten uzun süredir basın zorluk ve sıkıntı çekiyordu. Üzerine pandemi dönemi de başlayınca tabi sorunlar daha da arttı. Tabi her şeye çözüm var fakat bizi yönetenlerin böyle bir derdi yok.” Diye konuştu.

SORUNLAR BÜYÜYEREK ARTIYOR…

Esnafın hali perişan, vatandaşın hali perişan, çiftçinin hali perişan diyen Torun, “Toplumun bütün kesimi inanılmaz sorunlar yumağı içinde ama iktidara yakın olanlar rahatlıkları yerinde. Bunu değiştirmemiz gerekir. Artık bu süreç yönetilemiyor. Kötü bile yönetilemiyor. Bunu her anlamda da görüyoruz. Pandemi sürecinde, aşı temininde yönetilemediğini görüyoruz. 17 günlük kapanma sürecini bile yönetemediler. Her gün yeni bir kararname ile süreci yönetmeye çalıştılar ama vatandaşın kafasını karıştırdılar. Umarım herkes sağlığına kavuşur.” Şeklinde konuştu.

FINDIK POLİTİKASI ŞART…

Fındıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Torun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fındıkla ilgili çok şey söyledik. Çözüm önerilerimiz dikkate alınmıyor. Mesele sadece fiyat değil. Sürdürülebilir fındık politikası lazım. Çiftçiye, üreticiye düşen sorumlulukta var, tedarikçiye düşen sorumlulukta var. Herkes sorumluluğunu yerine getirse sorunlar ortadan kalkar. Biz Haziran ayında fiyat tartışıyor, hasada yakın TMO piyasada olacak mı olmayacak mı onu tartışıyoruz. Sonra TMO piyasaya giriyor. Belli bir fındık alıyor. Fiyat yükselecek gibi oluyor ama tekrar başa dönüyoruz. Biz 1, 5, 10 yıllık plan yapmalıyız. Fındıkta uzun vadeli planlar yapılmalıdır. Fındığı mamul olarak üretmek içinde çözümler aramalıyız. Bir ortak akılda buluşarak çözüm odaklı çalışma yapılırsa üreticinin de tedarikçinin de yüzü güler. Zincirin halkası tamamlanır.”

GRİ PASAPORT İLE İNSAN KAÇAKÇILIĞI OLAYININ TAKİPÇİSİYİZ…

Gri pasaport ile insan kaçakçılığı konusunun da takipçisi olduklarını ifade eden Torun, “İçişleri Bakanı öyle işlerle ilgileniyor ki bizi izlemekten yurt dışına kaçak gidenleri takip edemiyor. Gri pasaportla yurt dışına insan kaçakçılığı birçok ilde yapılmış.  Ordu’da iki ilçemizde de meclis kararı alınmış ama çıkış olmamış. Fakat o kişiler daha sonra başka illerden, ilçelerden yurt dışına çıktığı söyleniyor. Böyle bir karar alınması bile yanlış. Bunun takibini sürdürüyoruz.” Dedi.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR…

Torun, son olarak şunları söyledi: “Ordu-Giresun havalimanı üvey evlat muamelesi görüyor.  Halbuki Ordu’nun yurt dışında bir hayli nüfusu var. Ben inanıyorum ki Ordu-Giresun havalimanı yurt dışı seferi açsa kullanımı diğer illeri geride bırakır. Türk Hava Yolları olsun, Devlet Hava İşletmesi olsun Ordu’ya üvey evlat muamelesi yapıyor. Bu konunun takipçisiyiz.”

BAŞKAN ŞAHİN: “GARİP UYGULAMALARA ŞAHİT OLUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ise açıklamasında, “Malum tam kapanma dönemindeyiz. Adı tam kapanma ama tabi nasıl bir kapanma olduğunu görüyoruz. Garip bir uygulama yaptılar. Dilerim başarılı olur. İnşallah ülkemizdeki vaka sayılarımız düşer. Tek beklentimiz budur.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim