İkizdere’de lojistik liman yapım ihalesini alan Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı günlerce direnen halka destek açıklamaları devam ediyor. Salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağının olması nedeniyle direnen halkı milletvekilleri dönüşümlü olarak destek ziyaretlerinde bulunurken Ulaştırma Bakanı da ilçeye ziyarette bulunmuştu.

                Tüm Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, “Halkın istemediği bir çalışmada ısrar ediliyor. Sokağa çıkma yasağı fırsata çevriliyor. Ülkenin temel sorunlarından biri haline gelen doğanın, tarım alanlarının, ormanların yok edilmesi durdurulmalıdır. İkizdere İşkencederesi Vadisi endemik türler bakımından korunması gereken bir bölge. Ayrıca burada üretici köylüler, organik çay üretimi yapıyor, bal üretiyor. Ormanlar ekolojik dengeyi sağlıyor. İkizdereli üretici köylülerin tepkisi doğal, Çünkü toprakları talan ediliyor, gelecekleri karartılıyor.” dedi.

                Taraflar belli oluyor

                İkizdere halkının direnişi hakkında algı yanılması yapılmak istendiğini belirten Sağra, “İktidar ve yandaşları halkın direnişini “dışardan kışkırtıyorlar” diye karalamaya çalışıyorlar. Oysa herkes biliyor ki, halkı kışkırtanlar taş ocağı projesidir. Halk toprağına, ormanına; geleceğine sahip çıkıyor. Partilerin, derneklerin, sendikaların, ekoloji dernek ve platformların destek sunmaları kadar doğal ne olabilir? Halkı yalnız mı bırakmamız isteniyor? Bizler de üretici köylülerin onurlu direnişini destekliyoruz. Rize’deki arkadaşlarımız da mücadelenin içindeler. Tarım alanlarına, suyuna, ormanına; geleceğine sahip çıkan İkizderelilerin mücadelesinden de öğreniyoruz. Birlikteliğimiz ve dayanışmamız devam edecek.” Dedi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim