Akyazı Mahallesi’nde Kültür Sanat Merkezi’nin hemen yanında bulunan 2 dönümlük arazi imara açılıyor. Akyazı’yı da kaybettik böylece. Öyle ki; o alan düşük yoğunluklu konut ve yeşil alanda kalan arazi olarak yer alıyordu. Bu yüzden imar planlarında en fazla 2 kata kadar inşaat izni veriliyordu. Ancak turizm alanı olarak satıldı. Kat hakkı arttı ve şimdi oraya da otel yapılacak. İtirazların olduğu bu alanı bakalım bölgede yaşayan vatandaşlar yargıya taşıyacak mı?

O alan “imar planında kişiye özel uygulamalar yapılıyor” iddiası ile Ordu kamuoyunda da geniş gündem olmuştu. Çünkü araziyi alan firma ile Durugöl şehir stadını yapan firma aynı.

Oraya yapılacak 5 yıldızlı otel inşaatının yüksekliği yaklaşık 15,50 metreyi bulabilecek. Mahalle sakinleri tepkili. Bir anda devasa bir yapının mağduru olacaklar. İşte bu yüzden itiraz ettiler ancak  konu Ordu Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında karara bağlandı. Yani otel inşaatı için resmi süreç tamamlandı; itirazlara rağmen.

  • “Otel İhtiyacımız Var”

Eleştirilere de cevap veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; Ordu’nun otel ihtiyacı olduğunu söyledi. Yılmaz açıklamasında; “Turizm yatırımlarını teşvik edeceğiz. Bizim beş yıldızlı otellere ihtiyacımız var. Turizm ülkesiyiz diyoruz, otelimiz yok. Yüzde yüz dolulukla çalışıyoruz yılın 6 ayı.” şeklinde konuştu.

  • “Ben Paranın Rengine Bakmam”

“Madem otel olacak; Ordu’da yatırımcı yok muydu?” şeklindeki soruları da yanıtlayan Başkan Yılmaz, “Ben paranın rengine bakmam” dedi.  Yılmaz, sözlerini; “Mülkiyetin ve paranın rengine bakmıyoruz biz. Ben orayı alıp otel yapacağım diye siz gelseydiniz size de aynı uygulamayı size de yapacaktım. Buraya gelen otel,ulusal zincirleri olan bir işletme. O değil de falancı da gelse ben bir şey diyemem.” ifadeleriyle sürdürdü.   ORDU,(YENİDÖNEM)  

Editör: TE Bilişim