KORONAVİRÜSÜN EN ÇOK ETKİLEDİĞİ SEKTÖR TURİZM OLDU

Yaz sezonu hazırlıkları yaparken koronavirüs tehdidi ile karşı karşıya kalan turizm sektörü kan ağlıyor. Yaz dönemine girmeden koronavirüs tehdidinin aşılmasını beklediklerini uman Ordulu turizmci Ertuğrul Koç, devletin acilen ekonomik destek paketi hazırlaması ve hazırlanan bu pakette mutlaka turizm sektörü temsilcilerinin olması gerektiğini söyledi.

"turizmciye Destek şart"

Koronavirüs’ten en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olduğuna işaret eden TYE Seyahat Turizm Ltd. Şti. Firma Yetkilisi Ertuğrul Koç, "Her halde bu virüsten sebep salgından en ağır etkilenen sektörün turizm olduğu aşikârdır. Bundan dolayı bu sektörde hizmet veren firmaların hepsi tatil, tur, uçak bileti vs iptal ve iadeleriyle uğraşıyor. Para kazanmayı geçtik her gün zarar ediyoruz. Türkiye'ye en çok döviz girdisi sağlayan sektörlerinin başında gelen turizm sektörü için devletimizin acilen ekonomik destek paketi hazırlaması ve mağduriyet yaşayan sektör temsilcileri için desteğini ortaya koyması gerekmektedir" dedi.

"Ciddi yaralar aldık almaya da devam ediyoruz"

Turizm sektörünün koronavirüs kaynaklı ciddi yaralar aldığını belirten Ertuğrul Koç, “Turizmin geleceği için tek temennimiz bu şekilde devam etmemesidir. İnşallah yaza kalmadan bu virüsle ilgili sürdürdüğümüz mücadeleyi kazanırız. Eğer kazanamazsak bu yaz için kimse bir şey beklemesin. Çünkü getirilen kısıtlamalar ve tedirginlik turizm adı altında gerçekleşecek olan tüm seyahat ve tatilleri engelleyecek ve bazı firmaların kapanmasına neden olabilecektir. Ve ilk amaçları misafirlerinin can güvenliği olan firmalarımız salgının devam etmesi sebebiyle planladıkları tüm organizasyonların iptalini gerçekleştirmek zorunda kalacaklardır. Bu durumda tüm sektör temsilcilerini ciddi zarara uğratacaktır." şeklinde konuştu.

"virüsten en çok bizim sektör etkileniyor"

Koronavirüsün turizm sektörü üzerinde büyük olumsuz etki yarattığını ve her geçen gün daha da artarak yara almaya devam ettiklerini belirten Koç, “İnşallah bu sorun ülkemiz ve dünya için kısa sürede çözüme kavuşur ve rahat bir nefes alırız. Fakat sonrasında bırakacağı zarardan en çok etkilenecek sektör turizm sektörüdür. Çünkü her şey normale döndüğünde insanların ilk yapacağı işlem sağlık kuruluşlarına yönelip sağlık kontrollerini sağlamak ve sonrasında yaşamlarını sürdürebilecekleri zaruri ihtiyaçlarını gidermek olacaktır. Seyahat, tatil, gezi vs işlemleri en son akla gelebilecek işlemler olacağından turizm sektörünün kolları en son toparlanma sürecinde olacak sektördür" dedi. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim