Proje kapsamında grup çalışma alanı, tekli çalışma alanı, ofis, arşiv, danışma ve kitaplıkların yer alacağı kütüphane içerisinde kafe ve teras da bulunacak. Yapılacak çalışmayla caminin zemini daha işlevsel bir hale getirilecek.

“DAHA MODERN VE İŞLEVSEL OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmalarla cami zemininin modern ve kullanışlı bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti: “Ordu’da zaman geçirilecek nitelikli alanlara oldukça ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle ilimizin önemli değerlerinden biri olan ve konumu itibariyle de dikkat çeken Ulu Cami’nin zemin katını yapacağımız bu çalışma için uygun bulduk. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu alanda önemli bir eksikliği gidermek için düğmeye bastık. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından meydanı ve otoparkı düzenlenen Ulu Cami’nin zemin katlarını daha kullanışlı bir görünüme kavuşturmak istedik. Bu kapsamda Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımızdaki arkadaşlar konunun üzerinde çalıştılar ve nezih bir çalışma ortaya çıkarıldı. Hayata geçireceğimiz kütüphane projesiyle caminin zemin katında bulunan alanı da öğrencilerin ve halkın rahat zaman geçirebileceği modern, ferah, kullanışlı bir mekân olarak düzenleyip hizmete sunacağız. İlimize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim