Ünye Belediyesi, Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir salgın haline gelen Corona Virüs (Covid-19), salgını sonrası etkilenen kiracılarının borçlarını öteledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gün, birlik be beraberlik günü. Bu salgını hep birlikte el ele vererek yeneceğiz.” dedi.

-“Ünye Belediyesi olarak biz de katkı yapmak istedik”-

Salgın sonrası hükümetin ekonomik olarak çeşitli kararlar aldığını anımsatan Belediye Başkanı Tavlı, bu süreçte kendilerinin de sıkıntı yaşayan kiracılarına destek olmak için kiraları ötelediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ülkemizde ve ilçemizde yaşanan ekonomik daralmadan dolayı, kiracımız olan işyeri sahiplerinin kira borçlarını ertelemek suretiyle küçük esnafımız üzerinde oluşan olumsuz durumu gidermek için hükümetimizin yapmış olduğu katkının yanında bir katkı da Ünye Belediyesi olarak biz yapmak istedik. Bu bağlamda, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla faaliyetleri geçici olarak durdurulan 11 kiracımızın, faaliyete başlayacakları tarihe kadar kiradan muaf tutulmasına karar verilmiş ve sözleşme süreleri kapalı tutuldukları süre kadar uzatılmıştır. Bunun yanında salgın hastalık dolayısıyla ekonomik olarak etkilenen 31 kiracımızın nisan, mayıs ve haziran aylarına ait kira tahakkuklarını ise 4 ay öteledik. Ötelemeyle birlikte kiracılarımız ötelenen kira ödemelerini ağustos, eylül ve ekim aylarında yapacaklar. Bu güne kadar esnafımızın hep yanında olduk, bundan sonra da olmaya devem edeceğiz. İnşallah bu zor süreci hep birlikte atlatacağız.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim