Ünye Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, pandemi tedbirleri kapsamında Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gündeme dair merak edilen birçok konuya da açıklık getirdi.

Belediye Meclis toplantısının açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarına da değinen Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, bölge ekonomisinin lokomotifi görevini gören fındığın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı alım fiyatı ile üreticileri sevindirdiğini söyledi. Başkan Tavlı, “Sn. Cumhurbaşkanımıza Karadeniz Bölgesine, üreticisine ve çiftçisine çifte bayram yaşattığı için yürekten teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.

-Ünye Limanı Projesi, Belediye Meclisinde onaylandı-

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından konteyner limanı haline getirilecek ve kapasitesi arttırılacak olan Ünye Limanı’nın büyütülmesi ile ilgili proje Ünye Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Mevcut limanın yaklaşık 2,5 katı büyütülmesini içeren proje Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı tarafından meclise sunuldu. Liman projesi Ünye Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, “Bölgemiz açısında büyük önem arz eden Ünye Limanımızın büyütülmesi için bugün hayırlı bir karar aldık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu konuda büyük gayretleri olduğunu biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

-“Kefeli Han’da restorasyon kaldığı yerden devam edecek”-

Kültür Yolu projesi kapsamında restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Kefeli Han’da geçtiğimiz aylarda çalışmalar sırasında içerisinde tarihi sarnıç çıkması sonucu çalışmalar geçici olarak durdurulmuştu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, sarnıç ile ilgili Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun tescil işlemlerinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın kurulun planlamasına göre restorasyon çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

-“Kültür Merkezi inşaatının yapım sürecinde sorun yok”-

Ünye Kültür Merkezi inşaatı geçtiğimiz aylarda başlamış ve temel çalışmaları tamamlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise firmanın hak ediş alamadığı gerekçesi ile inşaatı durdurduğu belirtilmişti. Konuya açıklık getiren Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, “Kültür Merkezinin ihale edilmesi, yüklenici firma ile sözleşmesinin yapılması kısmında Sn. Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Milletvekillerimiz de dâhil hepimiz gerekli gayretleri gösterdik. Araştırmalarımız neticesinde hak edişin bayram sonrası ödeneceği bilgisini aldık. Burada asıl sorun şu, sanki yüklenici firma hiç devlete iş yapmamış gibi, bir ödeme olduğunda ertesi gün hemen parasını alacakmış gibi davranarak inşaatı durdurmuştur. Oysa devlette her şey bir prosedürle ilerler.  Kültür Merkezinin yapımı başlamıştır ve bitecektir.” dedi.

-“Pazaryeri Irmak Caddesi’nde devam edecek”-

Ünye Belediyesi tarafından kent merkezinde trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek ve özellikle -Koronavirüs pandemisi nedeniyle bulaşı riskini en aza indirebilmek amacı ile çarşamba günleri 20 Temmuz, Cengiz Topal caddeleri ile stadyum etrafına kurulan pazaryeri Tabakhane Deresi kıyısında bulunan Irmak Caddesine taşınmış ve uygulama vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılanmıştı. Ancak buna rağmen bazı pazarcı esnafı uygulamaya karşı çıkmıştı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, odalar ve pazarcı esnafının istişareleri sonucunda pazaryerinin Irmak Caddesi’nde devam etmesi yönünde ortak karar çıktı. Başkan Tavlı, yeni pazar yeri yapılana kadar pazarın Irmak Caddesi’nde kurulacağını belirterek şöyle konuştu:

 “Geçtiğimiz günlerde bazı pazarcı esnaflarımız tarafından yapılan eylemlerin samimi olmadığını kendileri ile görüştük. Kendilerini tekrar tekrar dinledik. Benim en üzüldüğüm konu ise benimle görüşemedikleri yönünde beyanda bulunmaları. Ben göreve geldiğim günden itibaren kapım herkese sonuna kadar açıktır ve ekibimde bunu çok iyi bilir. Benimle görüşmek isteyen her hemşerimin isteğinin önemle dikkate alınması konusunda da kesin talimatım vardır. Bu nedenle böyle bir haksız söylem beni son derece üzmüştür. Bu nedenle bu tip açıklamaları samimiyetsiz bulduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. Sonuç olarak görüşmelerimiz sonucunda özellikle pandemi vakalarında artışı da göz önünde bulundurmak durumundayız. Irmak caddesinde uygulamaya koyduğumuz pazaryeri alanı bu nedenle kontrolü sağlıklı olan bir nokta. Yeni bir pazaryeri yapılıncaya kadar pazaryeri Irmak Caddesi’nde devam edecek ve pazarcı kardeşlerimiz de tezgâhlarını burada açarak hemşerilerimize hizmet vermeye devam edecekler.”

-“Ünye-Akkuş-Niksar Karayolu ile ilgili yoğun temaslarımız sürüyor”-

Bölge ekonomisi için büyük önem arz eden Ünye-Akkuş-Niksar karayolu ile ilgili yoğun temasların sürdüğüne dikkat çeken Başkan Hüseyin Tavlı, “Konu ile alakalı Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş ile Ankara’da görüşmüştük. Kendileri de Ulaştırma Bakanımıza Hayırlı olsun ziyaretine gittiğinde özellikle bu konuyu görüşeceğini bizlere söylemişti. Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Milletvekillerimiz ve bürokratlarımız da yoğun şekilde çalışıyorlar. Konunun bizlerde yakın takipçisiyiz.” diye konuştu.

-“Üniversite yerleşke alanına fakülte binası kazandırılacak”-

Ünye’nin merakla beklediği bir diğer konu olan Üniversite yerleşke çalışması ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Tavlı, “Üniversite yerleşkesinin yerleşim çalışması Ordu Üniversitemiz tarafından yapıldı. Sırada Fakülte binaları var. Bu noktada bizlerde Ünyeli işadamlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımız ve Ünye Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyarak bir fakülte binası kazandıracağız.” dedi.

-“Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesi yakında yapılacak”-

Ünye ve bölge ekonomisi açısından büyük önem arz eden ve özellikle istihdam yönünde önemli bir ivme kazandıracak olan Ünye Organize Sanayi Bölgesinde önemli bir aşamaya da daha gelindi. OSB’nin altyapı ihalesi yakın zamanda gerçekleştirilecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Pandemi dolaysıyla süreç çok az da olsa uzamıştı ancak sona gelindi. Bakanlık onayının ardından altyapı yapım ihalesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

-“Bisiklet Yolu ile ilgili konuşulanlar gerçekleri yansıtmıyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Kırkevler mevkiinden başlayarak, Yüzüncü Yıl mevkiine kadar yapılacak olan ve çalışmalarına başlanan bisiklet yolu projesi ile ilgili son zamanlarda kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yapıldığını üzülerek izlediklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu, Çevre ve Şehirciliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği hibeleri kapsamında olan bir projedir. Biliyorsunuz artık araçlardan yayılan karbon ve egzoz gazlarının en az indirgenebilmesi için bisiklet ulaşımı teşvik ediliyor. Ünye bisiklet yolu projesi de bu kapsamda yer alan projelerden bir tanesi ve yüzde 70’i bakanlık tarafından destekleniyor. Bu ödenek sadece bu proje için gönderilmiştir ve başka bir projeye kullandırılamaz. Ayrıca denize dolgu yapıldığı ile ilgili gerçekle bağdaşmayan açıklamaları şaşırarak izliyoruz. Proje ile mevcut alanlar görsel açıdan zenginleştirilerek bisiklet kullanımı için uygun hale getirilecek ve kentimize yakışır peyzaj çalışmaları ile düzenlenecek. Bu çalışma bittiğinde kentimize değer katacaktır ve bunu da herkes görecektir.” dedi.

“Çamlık Projesi ile ilgili birileri algı oluşturmaya çalışıyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıkta yapılacak projesi ile ilgili de merak edilenlere açıklık getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, kamuoyunda proje ile Çamlığın yapısının büyük oranda değişeceği gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ve bunun gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Başkan Tavlı, “Projede ağaçlık alanla ilgili bir durum söz konusu değil. Yap İşlet devret modelinin uygulanması planlanan alan ağaçlık alanın olmadığı eskiden motel ve restoran olan alan. Sonuç itibari ile değerlendirildiğinde bu alan yap işlet devret modeli ile de olabilir, burayı Büyükşehir Belediyemiz işletsin de denilebilir. Bunlar çok zor ya da geriye dönüşü olmayan kararlar değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr Mehmet Hilmi Güler burayı bir an önce hizmete koyarak hemşerilerimizin faydalanması derdinde. Sayın Başkanımız Çamlık konusunda gerçekten çok hassas. Ama birileri buradan farklı bir çıkarım amacı güderek algı oluşturmaya çalışıyor. Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye’de yapılan toplantıda da gündeme gelen ağaçlık alanların imar uygulamasının emsal sıfır olması ile ilgili talimatı bizzat verdi ve çalışma başladı. Birileri işin neticesini almadan, gerçek boyutunu dinlemeden konuyu başka yerlere çekmek istemekte. Yeni imar uygulanmasıyla ağaçlık alanlara yapısal olarak asla dokunulamayacak. Çamlık konusundaki hassasiyetinden dolayı Sayın Başkanımıza Ünyeliler adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim