Ordu’da özellikle fındık brandası çadırı ve fındık sepeti satışlarında patlama yaşanırken, esnaflar da mesai saatlerini uzatmaya başladı.

Fındık malzemesi satan Şükrü Dere, “Fındık hasadına sayılı günler kala bizim işlerimizde de yoğunluk başladı. Temmuz ayına girdiğimizden beri sipariş alıyoruz. Üreticilerimizin siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyoruz.” Dedi.

“KOVİD-19 SALGINI DA İŞLERİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Üreticilerimiz özel çadır ve branda siparişi veriyor diyen Dere, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerimizi açamadık. Malzeme temini noktasında sıkıntı yaşadık. Bu nedenle her şey üst üste geldi. Bu da fındık hazırlıklarının başladığı bugünlerde yoğunluk yaşıyoruz.” Diye konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZ KALIN FINDIK ÇADIRI KULLANSIN”

Fındık üreticilerine uyarılarda da bulunan Dere, “Üreticilerimiz fındık çadırı alırken ağırlığına baksınlar. Bizim bölgemizde çadır ne kadar ağır ise o kadar kullanım ömrü uzar. Her zaman üreticilerimize kalın çadır öneriyoruz. Çünkü aşırı sıcaklara da fırtınaya da dayanıklıdır.” Şeklinde konuştu.

“ÖRME SEPETLER ARTIK KULLANILMIYOR”

Son olarak artık el işçiliği ile yapılan sepetlerin daha kullanılmadığını da ifade eden Dere, “Örme sepetlerin yerini çadır sepetler aldı. El işçiliği ile yapılan sepet ile rahat hareket edemeyen üreticilerimiz hafifliği ve kullanışlı olması sebebiyle çadırdan yapılan fındık sepetinden kullanıyorlar.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim