Dolardaki düşüş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Akça, “Şimdi sıra geldi bu ülkenin en önemli sıçrama hamlesi ve kurtuluşu olan tarım ve hayvancılığın üretiminin sürdürülmesine ve tarımsal ve hayvansal üretimdeki girdi maliyetlerinin düşürülmesi için gerekli hamlelerin hayata geçirilmesine.” Diye konuştu.

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞERSE ÜRETİM ARTAR…

Başkan Akça, “Tarımsal ve hayvansal üretime verilen destekler artırılır, gübre, ilaç, yem, tarımda kullanılan mazot, elektrik ve sulama maliyetlerinde indirime gidilir veya bu maliyetlere sübvanseler uygulanırsa üretici tarlasında, ahırında, bağında ve bahçesinde yani üretimin içerisinde kalır.” İfadelerine yer verdi.

ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKILMALI…

Çiftçilerimiz bu ülkenin ayakta durabilmesi ve gelecek her türlü saldırıda bu ülkeyi ayakta tutacak en önemli unsurdur ve bu ülkenin çimentosu diyen Başkan Akça, son olarak şunları söyledi: “Üretim devam eder, üretici ayakta kalır ve geçimini sağlayacak paraları kazanırsa bu ülkenin en önemli direnç kaynağını oluşturur. Sözün özü, tarımsal ve hayvansal üretimin devamı için artık üreticiye sahip çıkma zamanıdır.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim