Kaymakamlığı Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, ilk olarak Fatsa Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran'dan ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve devam eden yatırımları hakkında bilgi aldı.

Hükümet Konağında bulunan Yazı İşleri, Nüfus, Milli Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, İŞKUR Fatsa Hizmet Merkezi gibi hizmet birimlerini de gezen Vali Tuncay Sonel, Adliye Sarayı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesini de ziyaret etti.

Fatsa'da cadde ve sokaklarda gezen Vali Sonel, esnafları ziyaret ederek, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti, hatırlarını sordu.

Fatsa Belediyesini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, Fatsa Belediye Başkanlığını da ziyaret ederek, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’dan belediyenin ilçedeki hizmetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Fatsa Belediyesini ziyaretinde, “Fatsa'da Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza misafirperverlikleri dolayısıyla çok teşekkür ederim. Biz kocaman bir aileyiz. Ordu'muzun 19 ilçesi var. Fatsa’da en önemli ilçemizden bir tanesi” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Sonel, “Fatsa ilçemiz, hem Ordu'muzun, hem de ülkemizin en güzel coğrafyalarından bir tanesine sahip. Burada, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Ordu'muzun değerleriyle, hep birlikte şuana kadar yapılanların üzerine daha da birşeyler ekleyerek, ilimizi yükseklere çıkartacağız. Gönlümüz bir, hedefimiz büyük Ordu” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, ”Fatsa ilçemiz, Ordu'muzun istihdamına büyük katkı sağlayan organize sanayi bölgelerinden birine sahip. Bunun yanında turizm ve sanayi şehri olmaya aday bir ilçemiz. Yalıköy, Bolaman, Gaga Gölü, Ilıca Kaplıcası, Çerkezler Tepesi ve Cıngırt mağaralarıyla Ordu ilimizin turizm zincirlerinin halkalarını oluşturacak konuma sahip. Sayın Valimizin öncülüğünde çok güzel hizmetleri el birliğiyle Ordu'muzda hayata geçireceğiz” dedi ve ziyaretleri dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkürlerini sundu.

Şehit ve Engelli Ailesine Ziyaretinde Bulundu

Vali Sonel daha sonra, 12 Ekim 2016 tarihinde Şırnak’ın Bestler/Dereler bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün Fatsa İlçesinin Evkaf mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret ederek, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün babası Nihat ve annesi Bülbül Öklük ile bir süre sohbet etti ve acılarını paylaştı.

Vali Sonel İlçenin Ayazlı mahallesinde oturan engelli Gülmez ailesini de ziyaret ederek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Fatsalı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Fatsa ilçesindeki ziyaret ve inceleme gezisi programında muhtarlarla da bir tanışma toplantısı yapan Vali Tuncay Sonel, muhtarlara kapılarının her daim açık olduğunu belirterek, vatandaşın devletle ilk buluşma noktasının muhtarlar olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında muhtarların, devletin en uzak yerdeki temsilcileri olduğunu hatırlatan Vali Sonel, Covid-19 salgınına dikkat çekerek, muhtarlara salgına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Hem maske takılmasında, hem sosyal mesafeye uyulmasında, hem de temizlik konusunda özellikle İstanbul’dan, il dışından gelen misafirler, cenaze için gelen, düğün için gelen bu misafirlerin takibi hususunda, Sağlık Müdürlüğümüzle koordinasyon hususunda hassas davranılması gereken bir dönemdeyiz. İnşallah bu musibeti de elbirliği ile atlattığımız takdirde daha da iyi olacağız” diye konuştu.

“Yüce Rabbim inşallah hep beraber bu ülkemizin, bu güzel ilinde ağız tadıyla görev yapmayı nasip eder” diyen Vali Sonel, kaymakamlar başta olmak üzere, belediye başkanları ve il müdürleri ile birlikte muhtarların her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Gaga Gölü’nde ve Fatsa OSB’de İncelemelerde Bulundu

Vali Sonel, muhtarlarla tanışma toplantısının ardından, Fatsa-Aybastı karayolu üzerinde Sefa Mahallesi sınırları içinde bulunan 80 dekarlık bir alanı kaplayan ve heyelan neticesinde oluşmuş, derinliği 10-15 metre arasında değişen ve turistik öneme haiz Gaga Gölü'nde de incelemelerde bulundu.

Vali Tuncay Sonel, Fatsa ilçe programı kapsamında organize sanayi bölgesini de gezerek, burada istihdama katkı sunan Kuzey Kafkas tekstil işletmesi, Belfor Tekstil, Aydın Kontrplak, Erateks, Koçan Orman Ürünleri, Bektaş Bentonit Madencilik ve Hilal Çanta üretim tesislerini gezerek, bilgi aldı.

Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Vali Sonel, ilçe programı kapsamında Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim Üretim Merkezini de gezerek, ata tohumu serası, köklendirme serası, çelik saksılama serası, çilek serası, süs bitkileri alanı gibi birçok ürünün olduğu seralarda Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu’dan bilgi aldı.

Şehit Okul Arkadaşının Kabrini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde gerçekleştirdiği inceleme ve temasları kapsamında ziyaret ettiği şehit ailesinin evinde duygu dolu anlar yaşandı.
Vali Sonel, 16 Mart 2012 tarihinde Afganistan’ın başkenti Kabil'de Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Kabil Bölge Komutanlığı bünyesinde görevli Türk askerlerini taşıyan helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın Bolaman Yenipazar mahallesinde ikamet eden ailesine ziyarette bulundu.

Ordulu Şehit Şükür Bağdatlı ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuduğu yıllarda sınıf arkadaşı olan Vali Tuncay Sonel, yıllar sonra Vali olarak atandığı Ordu’da şehit düşen arkadaşı Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın önce kabrini ziyaret ederek, dua etti. Vali Sonel daha sonra Şehit Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın annesi Emine ve babası Şükrü Bağdatlı’yı evlerinde ziyaret ederek, hatırlarını sordu. Başsağlığı ve sabır diledi. Ziyaretin kendisi açısından ayrı bir önem taşıdığına vurgu yapan Vali Sonel, ”Şehitlerimizin kutsal emanetlerine her zaman minnettarız. Değerli şehit ailelerimizin emrindeyiz. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi.

Vali Tuncay Sonel’in kendilerine ziyarette bulunması dolayısıyla çok sevindiklerini ve büyük bir heyecan duyduklarını söyleyen şehit babası Şükrü Bağdatlı, ”Sayın Valimizin yakın ilgi ve alakası bizleri ziyadesiyle mutlu kıldı. Oğlumuzun arkadaşı olması bizler için çok kıymetli. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek, duygularını dile getirdi.

Vali Tuncay Sonel, Şehit Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı’nın ailesine yaptığı ziyaretle birlikte Fatsa programını tamamladı. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim