Denetimlerde açıklamalarda bulunan Vali Sonel, vatandaşlara ev gezmelerinden uzak durun uyarısından bulundu.

İl merkezinde Vali Tuncay Sonel’in, ilçelerde ise Kaymakamların başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının personellerinden oluşturulan ekiplerce, genel denetimler ve farkındalık çalışmaları yapıldı.

Vali Sonel, bu kapsamda Altınordu İlçesinin Sırrıpaşa, Süleyman Felek ve İsmetpaşa caddelerinde gerçekleştirilen denetime katılarak, esnafları ve vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyardı.

“Ev Gezmelerinden Uzak Durun”

Denetlemeler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Sonel, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da son bir haftada vakalarda artış yaşandığını hatırlattı ve vatandaşların özellikle ev ziyaretlerinden uzak durmalarını istedi.

Açıklamasının devamında vatandaşların cenazelere de katılmamaları konusunda uyarıda bulunan Vali Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle bu kış akşamlarında sitelerde gelip gitmeler, günler, misafirlikler lütfen yapılmasın. Şuan çarşıda dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızın maske takması memnuniyet verici, mesafeye uyması memnuniyet verici. İşyerlerine giriyoruz, işyerlerindeki arkadaşlarımızın tedbirlere uyması memnuniyet verici ama şuan sıkıntımız akşamları sitelerde ve ev gezmelerinin yapılmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan bunu önemle rica ediyoruz. Çünkü, sağlık çalışanlarımız hakikaten fedakârca çalışıyorlar. Bizler de kurallara uyalım ki, onların iş yükünü hafifletelim.”

“Araç Sayımızı 130’a Çıkarıyoruz”

Vali Tuncay Sonel, Koronavirüsle mücadele kapsamında Ordu’da 250 filyasyon ekibinin olduğunu belirterek, filyasyon araç sayısının 112’den 130’a çıkarılacağını ve 50 şoför görevlendirmesinin daha gerçekleştirileceğini söyledi.

Devletin tüm imkânlarının seferber edilerek, yöre insanı ve iş dünyasının da katkılarıyla tedbirlerin Ordu’da en iyi şekilde uygulanması için çalıştıklarını söyleyen Vali Sonel, “Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; gelin Allah rızası için şu maskelerimizi düzgün takalım, mesafe kurallarına uyalım, temizliğe dikkat edelim. Bunlara zaten dikkat ettiğimiz takdirde, devletimiz ve milletimiz olarak bu Covid-19 illetini hep berber yeneceğiz” diye konuştu.

“Hepimize Büyük Görevler Düşüyor”

Vali Tuncay Sonel, Covid-19 ile mücadelede herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, Ordu’daki vaka artışlarına da değindi.

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın son bir hafta içerisinde telefonda iki kez aradığını ve son durumları istişare ettiklerini belirten Vali Sonel, “Tabi ki ülkemizin her yerinde olduğu gibi Ordu’da da son bir haftada vaka artışı gözlemledik ve yaşadık. Ama biz Allah’ın izni ile aldığımız bu tedbirlerle, vatandaşlarımızın kurallara uymasıyla, tam saha pres denetimlerle bunu zaten düşürmeye başladık. Hepimize büyük görev düşüyor. Çocuğumuzdan, yaşlısına kadar hepimiz alınan tedbirlere uyacağız, bu kurallara riayet edeceğiz, dikkat edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Tuvaletler Yoğun Bakıma Çevrildi” Haberlerini Kabul Etmiyoruz”

Vali Tuncay Sonel açıklamasının devamında bazı basın, yayın organlarında yet alan “Ordu Devlet Hastanesinde tuvaletler yoğun bakıma çevriliyor” şeklindeki haberlere de açıklık getirerek, “Bazı medyada çıkan haberlerde; tuvaletlerin, mutfağın oda yapıldığı, iddia edilmekte. Hiç tuvalete oda yapılır mı? Böyle bir şey var mı? Bunu da ifade etmek istiyorum. Bu böyle uzaktan görmeyle, uzaktan konuşmayla haber yapılmaz. Biz her gün sağlık çalışanlarımızla beraberiz. Hastane hastane geziyoruz, çarşı çarşı geziyoruz, mahalle mahalle geziyoruz. Hemşirelerimizin, doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın çalışmasını gözlemliyoruz. Hatta bugün yine arkadaşlara talimat verdik. Öğretmenevimizi, kamu misafirhanelerimizi sağlık çalışanlarımıza açtık. Onların her daim yanındayız. Ama biz yöre insanımıza yoğun bakım ünitesi açalım derken, hastanede kendi bünyesinde çeşitli düzenlemeler yapalım derken, tutup da böyle bir haber yapılması doğru bir davranış değil" diye konuştu.

Ordu’ya Yeni Hastane

Ordulunun sağlık hizmetlerinden iyi bir şekilde faydalandığını belirten Vali Tuncay Sonel, şehir hastanesinin ihalesinin de birkaç haftaya yapılacağını söyledi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim