Ordu Valisi Tuncay Sonel, ilçe ziyareti kapsamında ilk olarak Çamaş Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Akın Oruç’tan ilçenin genel durumu, ihtiyaçları ve yatırımları konusunda bilgi aldı.

Hükümet Konağında bulunan Yazı İşleri, Nüfus Müdürlüğü,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü gibi hizmet birimlerini de gezen Vali Tuncay Sonel, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığına da ziyarette bulundu.

Çamaş Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası'ndan belediyenin ilçedeki hizmetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aldı. Belediye Binasında bulunan Noter, Kütüphane, Halk Eğitim ve Çamaş İtfaiye birimlerini gezerek, görevli personele başarılar diledi.

Esnafları Ziyaret Etti, Vatandaşlarla Muhabbet Etti

Çamaş ilçe merkezindeki esnafları da tek tek ziyaret eden Vali Sonel, esnafların ticari faaliyetleriyle ilgili bilgi alarak, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu. Cadde ve sokaklarda karşılaştığı vatandaşlarla muhabbette bulunan Vali Sonel, çocuklara çeşitli armağanlar vererek sevindirdi.

Şehit ve Gazi Ailesini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, ilçe gezisi kapsamında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi Külünce Köyü ilköğretim okulunda görev yaparken 29 Eylül 1993 tarihinde Şanlıurfa-Birecik’te öğretmenler lokaline yapılan bombalı saldırı sonuncunda şehit olan Gürez Şimşek’in Eşi Zarife Şimşek’i evinde ziyaret etti ve her daim şehit ailelerinin yanında olduğunun altını çizdi.

Vali Sonel, Çamaş İlçesinin Örmeli Mahallesi'nde yaşayan Kıbrıs Gazisi Adnan Uygun’ u da evinde ziyaret ederek hatırını sordu. Ailenin istek ve taleplerini dinledi.

Çamaş Kanyonu'nu ve Gelin Kayası'nı Gezdi

Vali Tuncay Sonel, daha sonra Çamaş ilçe merkezine 5 km uzaklıkta Budak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan uzunluğu 700 metre, yüksekliği 15 metre olan Çamaş Kanyonu'nu gezerek, incelemelerde bulundu.

Vali Sonel, Çamaş ilçe merkezinin kuzeydoğusuna düşen merkezden 100 metre yükseklikte görülmeye değer yüksek bir alan üzerinde yer alan ve içinde gelinin taş olmasıyla ilgili bir efsane barındıran Gelin Kayasını da gezerek incelemelerde bulundu ve Kaymakam Akın Oruç ile Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası'ndan bilgi aldı.

Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Tuncay Sonel, ilçe programları kapsamında yaptığı muhtarlarla tanışma toplantısını Çamaş ilçesinde de gerçekleştirdi.

Çamaş Türk Telekom Çok Amaçlı Anadolu Lisesi konferans salonunda muhtarlarla biraraya gelen Vali Tuncay Sonel, Covid-19 salgınına karşı muhtarları uyardı.

Özellikle düğün ve cenazeler için il dışından gelen vatandaşlar nedeniyle Ordu’da pozitif vakalarda artış yaşandığına dikkat çeken Vali Sonel, muhtarların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Covid-19 salgını ile mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Vali Tuncay Sonel, “İl dışından gelenlere dikkat edelim. Sıkıntılı durumda olanları hemen emniyetimiz, jandarmamız, sağlık ekiplerimizle paylaşalım. Muhtarlarımıza bu konuda büyük görev düşüyor, hepimize büyük görevler düşüyor. Maskelerimizi takalım, sosyal mesafeye ve temizliğimize dikkat edelim. Çünkü, bu işin şakası yok. Bunu da her yerde söylüyorum. Devlet-Millet el birliği ile biz bu koronavirüsü yeneceğiz.”

Vali Sonel konuşmasının devamında, muhtarların kendileri için önemli olduğuna dikkat çekerek, Ordu genelinde 772 muhtar olduğunu hatırlattı.

“Kapımız her daim sizlere açık” diyen Vali Tuncay Sonel konuşmasını şöyle tamamladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, tecrübeli bilgi birikimi olan ve bakanlık yapmış Büyükşehir Belediye Başkanımızla, çalışma arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, Ordu’nun içinde ve dışında yaşayan siyasette, bürokraside, iş dünyasında değerli Ordulu şahsiyetlerle bir arada bu işi beraber yürüteceğiz. Şu ana kadar yapılanların üzerine inşallah bir şeyler bizler de ekleyeceğiz. Muhtarlar bizler için çok önemli. Muhtarlarımız devletimizin en ücra köşesindeki temsilcileri, vatandaşlarımızın birebir buluşma noktası. İnşallah bundan sonra da sık sık bir araya geleceğiz.”

Asker Annesine Sürpriz Yaptı

Vali Tuncay Sonel, Çamaş ilçe programı sırasında Arzu Karaman isimli bir vatandaşın oğlunun Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Esentepe Karakolunda Piyade Er olarak askerlik görevini ifa ettiğini öğrenince anneye sürpriz yaparak, görüntülü olarak arama yaptı ve anne ile asker oğlunun görüşmesini sağladı.

Duygusal anların yaşandığı görüşmede asker oğlu Ergün Karaman ile görüşüp hasret gideren anne Arzu Karaman, oğlunun 2 aylık asker olduğunu söyleyerek, ”İlk defa oğlumla görüntülü olarak konuşma imkanı buldum. Çok mutlu oldum. Bir anne olarak bugün bana bu güzel mutluluğu yaşatan Sayın Valim Tuncay Sonel’e çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diyerek, duygularını dile getirdi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim