Valilik toplantı salonunda dernek yöneticileri ile bir araya gelen Vali Tuncay Sonel, kendisine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Ordu’nun güzel bir coğrafyaya sahip olduğunun altını çizen Vali Sonel, Ordu’ya yapılan hizmetlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkıları olduğunu ifade etti.


“Ortak Hedefimiz; Ordu”

“Ordu ailesi olarak hedef belirlersek, yapacağımız işlerin üstesinden geliriz” diyen Vali Tuncay Sonel, “Burada, özellikle iş dünyamızla, Ordu’muzun değerleriyle hakikaten güzel işler çıkacak. Bizim ortak hedefimiz Ordu. Konuşarak, istişare ederek hedefe ulaşacağız. Kaç kişiye daha iş imkânı sağlarız? Kaç çocuğumuzu daha okuturuz? Kaç yetim, öksüz evladımıza daha çok sahip çıkarız? Bunlar gibi kriterleri yükseltmemiz lazım her alanda. Bunu da yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan yatırımlarla Ordu’nun sadece Karadeniz Bölgesinde değil, ülke ekonomisinde de söz sahibi olacağını ifade eden Vali Tuncay Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, Ordu’ya öyle yatırımlar yapılmasını sağlayacağız ki, sadece Karadeniz Bölgesi değil, ülke ekonomisinde de söz sahibi olacak yatırımlar olacak. Gelen turistlerin burada konaklaması lazım. Denizini, yaylasını, gölünü en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bu güzellikleri hem yurtiçi turizmine, hem de yurtdışı turizmine açmak lazım.”

“Yatırım Yapacak İş İnsanlarımızı Sırtımızda Taşırız”

Ordulu iş insanlarını Ordu’ya yatırım yapmaya davet eden Vali Tuncay Sonel, iş insanlarına kapılarının açık olduğunun altını çizdi.

“Yatırım yapacak iş insanlarımızı biz sırtımızda taşırız” diyen Vali Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Burada gelip yatırım yapacak iş insanlarımıza kapımız açık. Gelsinler, biz onların gönlünü almasını biliriz. Burada iş yapacak, aş verecek, istihdam sağlayacak, başta Ordulu iş insanlarımızı davet ediyoruz. Onları biz sırtımızda taşırız. Önlerini açarız. Yatırım yapmaları için bize ne düşüyorsa gereğini yaparız.”

ORDEF Başkanı Çelebi; “İstanbul’da İlimizi En İyi Şekilde Tanıtmaya Gayret Ediyoruz”

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi ise, Vali Tuncay Sonel’e görevinde başarılar dileyerek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sabri Çelebi, derneğin 2006 yılında İstanbul ilinde kurularak faaliyete başladığını belirterek, dernek olarak Ordu’nun tanıtımı için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Çelebi, “Ordu Dernekler Federasyonumuz, 2006 yılında İstanbul’da kuruldu. Sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi olarak hemşerilerimizin bir adım daha ileri gitmesi adına ilimizin ve hemşerilerimizi en iyi şekilde gücümüz oranında temsil etme noktasında gayretlerimiz var çalışıyoruz. Federasyonumuz kurulduğundan itibaren ilimizi temsil etmek adına Karadeniz’deki Ordu ile Türkiye’deki Ordu’yu buluşturmak adına İstanbul’da geçtiğimiz Ekim ayında 9’uncusunu düzenlediğimiz ‘Ordu Günleri’ni hayata geçirdik. 4 günlük program süresince ilimizden olan ve olmayan hemşerilerimiz olmak üzere 1 milyon civarında misafirimiz geldi. Bizler de Ordu’nun gelişmesi bakımından üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Sizlerin bu enerjisine bir nebze de olsa destek ve katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu addederiz” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ziyarete gelen ORDEF heyetinde yer alanlarla tek tek tanışarak, yürüttükleri görev ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim