Ordu'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. yılında anma etkinlikleri düzenlenerek, Garnizon şehitliğine karanfil bırakıldı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı DR. M. Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, siyasi parti temsilcileri ve protokol mensupları, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programda Ordu Valisi Tuncay Sonel, şeref defterini imzaladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Vali Tuncay Sonel, “15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır.” Dedi.

Aziz milletimiz, 15 Temmuz'da cesareti, dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu gösterdi diyen Vali Sonel, "15 Temmuz Milli İradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır.. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi vakit daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla tarih yazanlara ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." Dedi.

ŞEHİTLER İÇİN GÜL FİDANI DİKİLDİ…

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törenden sonra protokol üyeleri, Tayfun Gürsoy Parkı'nda 15 Temmuz şehitleri anısına 251 gül fidanı dikti. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim