Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Vali Seddar Yavuz, kaymakamlara bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmasının devamında Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Vali Yavuz, Türkiye’nin 100 yılda yeni bir meydan okuma ve hesaplaşmayla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Kaymakamlardan vatandaşların yanında olmalarını isteyen Vali Seddar Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son 100 yıldaki yeni bir meydan okuma ve hesaplaşmayla karşı karşıya kaldığı bu zorlu dönemde, vatandaşlarımızın yanında olmanız, onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmanız, ellerinden sımsıkı tutarak birlik ve beraberlik ve beraberliğimizi pekiştirmenizi fevkalade önemsiyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum ve kahraman ordumuza da bu vesileyle başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda, ilçelerin genel sorun ve ihtiyaçlarının yanısıra il genelinde yürütülen “Gönülden Gönüle”, “ÖNEM” gibi sosyal projeler kapsamında yapılan faaliyetler değerlendirildi.

Toplantıda, ayrıca İl Milli Eğitim, İl Sağlık ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerince birer sunum yapılarak, eğitim kurumlarının fiziki durumları, sağlık hizmetleri, geçici ve uluslararası koruma statüsünde bulunanlara yönelik hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim