Fatsa’nın en büyük mahallerinden biri olan Beyceli Mahallesi sakinleri 1967 yılında yol sorunlarının çözüme kavuşturulması için 200 kişilik bir grupla Beyceli’den Ordu’ya kadar yürüyüş gerçekleştirmiş ancak sorunlarına olumsuz cevap alan halk, elleri boş ve umutsuzca mahallerine geri dönmüştü. 53 yıl böyle geçen bir ömrün ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2020 yılında halkın bu sorununa neşter vurarak çalışmaları başlattı.

Büyükşehir ekiplerimizin yoğun çalışma gösterdiği grup yolunun bitirilmesinin ardından her iki ilçenin mahalle sakinleri modern ve konforlu bir yola kavuşmuş olacak.

“53 YILLIK BİR RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yıllar öncesinde yolun yapılması için yürüyüş yapan halkın bugün sevinçlerini görmek bizleri oldukça mutlu etti diyen Başkanımız Güler, “Kalkınma için en önemli unsur yol ve su sorunlarıdır. Medeniyet bir yerde yol, su ve hizmet demek. Biz de bu anlamda ilçe belediyelerimizle koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de Fatsa ve Kumru ilçelerini birbirine bağlayan grup yolu. Beyceli halkımız 1967 yılında yol sorununu çözmek için Ordu’ya kadar demokratik bir tepki yürüyüşü gerçekleştirmişler, ancak bu sorun çözüme kavuşturulmamış. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılında grup yolunu modern asfalta kavuşturarak 53 yıllık bir rüyayı gerçekleştirdik. Allah bize bu sorunu çözmeyi nasip etti. Yıllar öncesinde yolun yapılması için yürüyüş yapan halkımızın bugün sevinçlerini görmek bizleri oldukça mutlu etti. Biz ne kadar güzel hizmet yaparsak bunun karşılığını alıyoruz” şeklinde konuştu.

“DEDELERİMİZİN, BABALARIMIZIN GÖREMEDİĞİ YOLU YILLAR SONRA BİZ GÖRECEĞİZ”

Yollarının 53 yıl sonra sıcak asfalta kavuşturulduğunu dile getiren mahalle sakinleri, “Dedelerimiz, babalarımız yıllar öncesinde yollarımızı yaptırmak için çok gayret göstermişler. Ancak hiçbir çözüm bulamamışlar. Bu yolu daha öncesinde yaya ve binek hayvanlarımızla gidiyorduk. Yakın zamanda da arabasıyla buraya gelen muhakkak giderken sanayiye uğruyordu. Şimdi baktığımızda ise 53 yıl sonra yolumuz son derece modernleştiriliyor. Dedelerimizin, babalarımızın göremediği o yolu yıllar sonra biz göreceğiz. Yarım saatte gittiğimiz yolu artık bundan sonra 10 dakikada gideceğiz. Büyük bir ulaşım kolaylığı bizlere sağlanıyor. Yılların sorununu bir hamlede çözüme kavuşturan başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim