Müdür Vargeloğlu, Ordu’nun en eski okulu olan Ordu Lisesi'nde kurulan İl Eğitim Tarihi Müzesi'ni de ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde, Ordu’nun ilk lisesi olan Ordu Lisesi'nde açılan ve eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan; eğitim materyalleri ile araç ve gereçlerden oluşturulan "Ordu İl Eğitim Tarihi Müzesi"ni ziyarette bulunan Müdür Vargeloğlu, müze hakkında bilgi aldı.

"İl Eğitim Tarihi Müzesi"nin Kuruluş Amacı…

"İl Eğitim Tarihi Müzesi" gençlerin; millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; sanat eserleri, müze ve anıtlar gibi millî değerlerimizi tanıyan, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında nesneler aracılığıyla bağlantı kurarak, gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla; Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde mevzuat hükümleri doğrultusunda her ilde bir olmak üzere kurulmuştur.

Ordu Lisesi'nde açılan "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nde ilimiz genelinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan; evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, dia, eğitim araç ve gereçleri, özellikle geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri ile objeler yer almaktadır. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim