2019 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) levant kalite için 16,5 TL, Giresun kalite fındık için 17 TL fiyat açıklamış, serbest piyasa ise bu rakamların gerisinde kalmıştı.

2020 yılıyla beraber ise serbest piyasada fındık fiyatı 20 TL’nin üzerinde işlem görürken, TMO’nun fiyatlarını da geride bıraktı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, bizim beklentimiz fındık fiyatındaki bu çıkışın önümüzdeki sezonda devam ederek, istikrarın sağlanması yönünde dedi.

Başkan Soydan, “Önemli olan fındık fiyatındaki yükselişin 2020 sezonu ürününün fiyatını da olumlu yönde etkilemesi. Bizim beklentimiz bu yönde. 2019 yılında Devletimizin TMO eliyle fındığa müdahale etmesiyle fiyatta bir istikrar oluştu.” Diye konuştu.

İhracat rakamlarının da arttığına dikkat çeken Başkan Soydan, “Fındık fiyatı da iyi seviye de. Üreticinin elinde fındık az ama elinde fındık olanlar bu fiyatları değerlendirdi. İnşallah bu fiyatlar yeni sezona da yansır.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim