Ülkemizin İhracat kalemi olan ve Türkiye’ye döviz kazandıran önemli tarım ürünlerinin başında yer alan fındıkta, fiyat yükselecek diye bekleyen üreticilerin hayali kabusa döndü.

Fındık fiyatı serbest piyasada 21,5 TL’ye kadar düştü. TMO’nun açıkladığı ve taban fiyatı olarak kabul edilen 22 TL’nin altına düşen fındık fiyatı, bölge halkının tepkisini çekti.

Üretici temsilcileri fındık fiyatında yaşanan düşüşe sert tepki gösterdi.

BAŞKAN SOYDAN: “SERBEST PİYASA İÇİNDE FARKLI BİR OYUN VAR”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Fındıkta serbest piyasada sıkıntılı süreç devam ediyor. Ama şuanda serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselmemesi için hiçbir sebep yok. Fakat serbest piyasa içinde farklı bir durum var. “ dedi.

ÜRETİCİ OYUNUN FARKINDA…

Üreticimiz tarafından baktığımızda da üreticimiz elindeki fındığı pazara indirmiyor diyen Başkan Soydan, “Çünkü fındık fiyatının 26 TL’den 21,5 TL’ye kadar düşmesinin arkasında bir oyun olduğunun farkında.” Diye konuştu.

FINDIK FİYATININ DEĞERİNİ BULMASINI BEKLİYORUZ…

Başkan Soydan son olarak şunları söyledi: “Üreticiyi panikleterek elindeki fındığı düşük fiyata almak peşindeler ama üreticimiz bu oyunlara gelmiyor. Bu nedenle serbest piyasada fiyatların hak ettiği noktalara gelmesini bekliyoruz.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim