Belde Evlerini yapan şirket “İntaya&Özmen&Köksal Adi Ortaklığı avukatları Sezgin Yıldırım, Pelin Tümkaya Aşkar ve Bahar Yıldız, basın açıklaması yaparak yıkım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şirket adına konuşan Av. Sezgin Yıldırım,  “Belde Evler Projesi”nin gerçekleştiği yerde bulunan 7 katlı “Belde Oteli”, 1990 yılında hizmete açılmış ve “Belde Evler Projesi” gündeme gelinceye kadar da hizmet vermiştir. Yani, söz konusu alanda iddia edilenin aksine ilk kez bina yapılmamıştır. “İntaya&Özmen&Köksal Adi Ortaklığı”, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 13.09.2017 tarihinde yaptığı ihaleye girerek, adı geçen ihaleyi kazanmıştır. Hasılat paylaşımı esasına dayanan söz konusu ihale, Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümeninden de geçerek kesinleşmiştir. Bunun akabinde 19.10.2017 tarihinde yapılan Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım Sözleşmesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, gerçekleşecek toplam hasılat üzerinden yüzde 22.5 payla projenin ortağı olmuştur.  Ordu Büyükşehir Belediyesi, ortağı olduğu projede, “İntaya&Özmen&Köksal Adi Ortaklığı”ndan garanti miktarı olarak 46.023.750-TL tahsilat taahhüdü almıştır. “İntaya&Özmen&Köksal Adi Ortaklığı”, projenin başlangıcından bugüne kadar Ordu Büyükşehir Belediyesine proje harçları ile birlikte yaklaşık 17.500.000-TL ödendi.” Dedi.

 “ZORLA YIKIM FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİ”

Firma Av. Sezgin Yıldırım’ın konuşasının devamında yıkım sürecine ilişkin şu bilgilere yer verdi:

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 3 ayrı işlemle ilgili (yapı tatil tutanağı, ruhsat iptali ve yıkım işlemi ile imar değişikliği işlemi) olarak tarafımızdan açılan davalar neticesinde yürütmeyi durdurma kararları alınmıştır. Özellikle yıkımla ilgili alınan idari işlemler yönünden 3 kez aynı Mahkeme tarafından “yürütmeyi durdurma kararı” verilmiş iken; sebebini anlayamadığımız bir şekilde son olarak aynı Mahkeme tarafından daha önce 3 kez verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bu kez yürütmeyi durdurma kararı talebimiz reddedilerek hukuka aykırı şekilde yıkım süreci başlatılmıştır.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim