Öğrenciler için spor, sanat, sosyal ve kültürel faaliyetler için çalışmalar yapılıyor. Ünye, Fatsa ve Altınordu’da olan yurtlara öğrencilerin spor yapabilmeleri için spor salonu projeleri devam ediyor. Öğrencilerin yurtlarda iyi şekilde vakit geçirebilmeleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce çok amaçlı hale getiriliyor. Sadece konaklama değil bir tesis haline dönüştürülerek öğrencilerin rekreatif etkinlikler içinde yurt tesislerinde vakit geçirmeleri hedefleniyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de Mart ayında ilk vaka ortaya çıkan yeni tip korona virüs nedeniyle yurt dışından gelen misafirlerin ağırlandığı yurtlar detaylı bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra dezenfekte ediliyor.
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında yurt odalarında sosyal mesafe için kontejan çalışmaları başlarken, öğrencilerin sağlıklı,rahat ve konforlu bir şekilde konaklamaları hedefleniyor. Yeni eğitim öğretim döneminde; öğrencilerin oda paylaşımları mesafe kuralına riayet ederek yapılacak. Öncelikle öğrenciler yurtlara alınmaya başladıktan itibaren maske, mesafe ve temizlik kuralları için gerekli önlemler alınacak. Öğrenciler geldikten sonra da Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu bütün kurallara uyulmasına özen gösterilecek. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim