Korona son bir yıldır gündemin en başında yer alıyor. Bir yılı geçti ama hala korona konusunda olduğumuz yerde ilerliyoruz. Şimdi de mutasyonlu virüs çıktı ve Türkiye haritası tekrardan kırmızıya döndü. Hastaneler artık alarm vermeye başladı. Bu nedenle hastanelerde ekstra alanlar oluşturulmaya başlandı bile ama hala olayın ciddiyetinin farkında olmayanlar var. Öyesine cahilce hareket ediliyor ki her defasında şaşırıp kalıyoruz.  Korona etkeni de bunu koz olarak kullanıyor ve yayılıyor.  Bu nedenle de evlerimizde kalmaya ve hayatımızı ertelemeye devam ediyoruz. Aşı ve toplum bağışıklığı konusu gündemde. 

Fındık... yeşil altın diye adlandırılan ama fiyatının gümüşte kaldığı ürünümüz. Bizleri umutlandırıp sonra fiyatın geri çekilmesiyle kurulan o hayallerimiz bir bir suya düşüyor. Üretici ilk başlarda fiyattan memnunken sonra fiyatın düşmesiyle hayal kırıklığı yaşıyor. Bu sene don olayından Ordu genelindeki birçok bahçe etkilendi. Beklenilen rekoltenin daha altında olacak olan yeni hasat için şimdiden fiyatlarla ilgili tartışmalar başladı. Bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı olan fındıkta yeni ürünün fiyatı inşallah üreticiyi mutlu eder.

Ramazan coşkuyla karşılandı. Ramazan ayı bizler için önemlidir. Birliği, beraberliği nefsimizi kontrol etmeyi ve tüm maneviyatımızı daha yoğun yaşadığımız aydır. Tüm bereketiyle her yıl gelir. Bizleri iç huzurla buluşturur ve bayram edasıyla yok ederiz. Ramazanda iftar sahur herkes için özeldir.

Yazımın sonuna yaklaşırken önce sağlıklı günler diliyorum…Ramazan ayımız hepimiz için hayırlara vesile olsun…