Değerli dostlar! Bugünde Sevgili Peygamber (s.a.v.) mübarek hadisi şeriflerinden bir demet sunalım.

" Kul namazını insanlarla birlikteyken de yalnızken de güzel kıldığı zaman yüce Allah onun için şöyle buyurur." işte bu gerçekten benim kulum." (İbn Mace. "Zühd" 20)

" Yalan söylemeyi ve yalan ile amel etmeyi bırakmayanın yemeyi içmeyi terk etmesine Allah'ın ihtiyacı yoktur."(Buhari, savm )

" Müslüman, dilinden ve elinden insanların selamette olduğu kişidir. Mü'min ise İnsanların Canları malları konusunda (kendilerine zarar vermeyeceğinden) emin oldukları kişidir." ( Nesai. İman ve şerâih)
 

" İzzet ve Celal sahibi Allah (c.c.) şöyle buyurdu; "Kulum iyi bir iş yapmaya niyet eder de yapmazsa, bir iyilik (sevabı) yazarım. Eğer kulum bir kötülük yapmaya niyet eder de yapmazsa onu (bir günah olarak) yazmam. Fakat onu yaparsa, ona bir kötülük (günahı) yazarım."

( Müslim, İman,204)

" Dininde ihlaslı ol sana az amel yeter." (Hakim, Müstedrek 2797)

" Kalbinde herhangi birine karşı samimiyetsizlik (aldatma) bulunmadan sabahlayabilecek veya akşamlayabileceksen bun yap! Yavrucuğum! İşte bu benim sünnetimdir. Kim benim Sünnetimi yaşatırsa, beni sevmiş demektir. Kim beni severse. Cennette benimle birlikte olur." ( Tirmizi.İlim,16)

" Size Cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Bütün katı kalpli,Cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimseler cehennemliktir." (Buhari, Edep, 61. Müslim Cennet,47

Selam ve dua ile hoşça kalınız.