Değerli Dostlar!

Bugünkü hatıramda Güreşçi arkadaşlarımın uyguladığı bazı oyunlardan bahsedeceğim.

MEVLÜT AKGÜN: (Rahmetli) Bu arkadaşımızla ben Samsun İmam Hatip lisesinde okula beraber başladık. Samsun’da ben güreş yapıyordum. Bu arkadaşımız güreş yapmıyordu. İkimizde yurtta kalıyorduk ve ikimizde Gürcü kökenli olduğumuz için bir araya geldiğimiz zaman Gürcüce konuşur, türküler söyler, fıkralar anlatırdık. Daha sonra o Giresun İmam Hatip lisesine geçti ben ise Samsun’da kaldım. Daha sonra Ordu İmam Hatip lisesinde buluştuk. O Giresun da güreşe başlamış ve çok iyi bir güreşçi idi. Kendisi güreş kaptanımız oldu. Bende yardımcısı idim. İkimiz beraberce İmam Hatip lisesinin güreş takımına hizmet ettik. Ben bazı olumsuz olaylar nedeniyle Samsun’dan sonra iki yıl okula ara vermek zorunda kaldım

O Ordu’da benden iki sınıf önde idi. Boyu uzun olduğu için Grokoromen güreşini de serbest güreşi de çok iyi yapardı. Her türlü oyunu çok güzel tatbik eder, sağlı sollu elenselerle rakibini iyice bunaltır, yıldırır ve ani bir oyunla yenerdi. Ayrıca çok iyi salto atar rakibi neye uğradığını şaşırırdı. Okul takımında ancak bir yıl güreş yaptı. Ertesi yıl yaş haddinden dolayı okul takımında güreşemedi. Bunun üstüne birde sınıfta kaldı ve güreşe küstü. Daha da güreş yapmadı. Okullar arası ve siviller arası güreşlerde birçok derecesi vardır. Kendisiyle dostluğumuz vefatına kadar devam etti. Son dönemlerinde hastalandı. Evinden çıkamaz oldu. Ben vefat edene kadar her ay rutin olarak evinde ziyaret ederdim. Beni hemen bırakmaz uzun süre yanında alıkoyardı. Yüce Rabbim rahmet eylesin.

NECATİ KIRIŞ; Bu arkadaşımız çok yavaş güreşir. Fakat durur durur en sonunda turnayı gözünden vururdu. Çok iyi çift dalma yapar yapar, beline sarılan rakibine hemen bravle oyununu çeker, lambaları saydırırdı. Trabzon güreşlerinde üçüncülük, dördüncülük finalinde sayı ile mağlup durumda güreşi götürürken bitime 50 saniye kala rakibine o müthiş çift dalışını yaptı, ardından da beline sarılan rakibine bravleyi çekti ve salonun tavanında bulunan lambaları saydırdı. Bu arkadaşımız da Ordu’da ikinci yıl güreşlere katılamadı. Bazı sebeplerden dolayı Giresun imam Hatip lisesine geçti. Orada bir daha güreşe dönmedi. Okulu bitirince İmamlık görevi aldı. İmam Hatiplik yaparken hukuk fakültesini bitirdi. Uzun yıllar Ordu’da avukatlık yaptı. Daha sonra sırasıyla Reşadiye, İznik, Kastamonu ve Samsun Noterliğini yapıp emekli oldu. Ordu’da ikamet ediyor. Yayınlanmış şiir kitapları vardır. Kitap ve şiirler yazmakla meşgul oluyor.

FERİDUN ALBAYRAK: Bu arkadaşımız da çift dalıcı ve bravleci hızlı karar veren güreşçi idi. Rakibine sağlı sollu hızlı şekilde saldırır. Ani bir çift dalış yapar, hemen bravleyi çeker ve rakibine yıldızları saydırırdı. Kendisi Trabzon ve Amasya gürelerinde derece yapmıştır. Okulu bitirdikten sonra güreşi bıraktı. Bir dönem İmamlık yaptı. Daha sonra ilahiyat fakültesini bitirdi. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. En son Ordu Kız İmam Hatip Lisesi müdür baş muavini iken yaş haddinden emekli oldu. Kendisi çok sosyal bir arkadaştır. Ordu’da ikamet ediyor. Ayrıca kendisi adeta telefon rehberidir. Hemen hemen herkesin telefon numarası onda kayıtlıdır. Ayda en az üç dört sefer telefonla arada sırada da yüz yüze görüşüp dostluğumuzu devam ettiriyoruz.

Evet bu günlükte bu kadar. İnşallah yine devam edeceğiz.

Hepinize hayırlı günler diliyorum.