Basur her ne kadar hayat kalitesini oldukça bozan bir durum olsa da, insanlar bunu açıklamakta güçlük çekmekte ve yaşam kaliteleri giderek bozulmaktadır. Günümüzde hemoroid tedavisinde Hemoroid Bant Ligasyon tekniği sayesinde modern ve ileri teknolojik cihazlarla cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, hastalığı ağrısız bir şekilde iyileştirebiliyoruz.

Hemoroid, karın içi basıncın artmasına bağlı olarak ortaya çıkan kimi zaman da kabızlıkla meydana gelen bir durum olarak biliniyor. Hemoroid tedavisinde genellikle ilaç tedavisi öneriliyor ancak ilaç tedavisinden fayda görmeyen hastalarda cerrahi müdahale gerekebiliyor. Yine cerrahi müdahalenin zamanla nüksetme ihtimali olduğu için biz bu hastalara ‘hemoroid bant ligasyon’ dediğimiz bir yöntemle ameliyatsız bir çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Hastalar 10 dakikada hemoroidden kurtuluyor

Ameliyatsız “hemoroid bant ligasyonu” adı verilen, lastikle hemoroidi boğma işlemi olarak tanımlanabilecek işlemde makatın içerisine özel bir cihaz ile o bölgeye bant yerleştirilip basurun boğulması sağlanıyor.

 Özellikle hemoroidin 2. ve 3. evrelerinde cerrahi müdahaleye gerek duymadan yapılan bu işlem, hastalığı sancısız bir şekilde tedavi etmek için etkili bir yöntemdir. Sedasyon altında yaklaşık 10-15 dakika kadar kısa bir süre içerisinde uygulanmakta ve hastalar aynı gün sosyal hayatlarına devam edebilmektedirler. Şu ana kadar bu işlemi uyguladığımız hastalarda işlem sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Hastalarımızın çok rahat ettiğini gözlemledik. Bu yüzden ameliyatsız bir şekilde medikal tedaviye yanıt vermeyen hastalarda Hemoroid Bant Ligasyon işlemi tercih edilebilir.

Hazır gıdalar basuru tetikliyor

 Yanlış beslenme alışkanlığı kabızlığa sebep olabileceği için katı gıdalar, hazır gıdalar ve katkılı yiyecekler basuru tetikleyen en önemli nedenlerdendir. Hemoroidden korunmak için daha fazla tahıl grubu yiyecekler, sebze yemeği, bol su ve meyve tüketilmelidir. Sebze ve meyvelerin kabuklarının soyulmamış olmasına özen gösterilmelidir. Özellikle lifli yiyeceklerin tüketimi artırılmalı ve bol miktarda sıvı tüketilmelidir. Karın içi  basıncını artıran egzersizlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca fazla kilonun da hemoroid oluşumuna neden olabileceği için kilonun kontrol altında tutulması gerekmektedir.