Değerli dostlar!

Türkiye’mizde her faaliyet anayasamızın verdiği hak ve kanunlar çerçevesinde yapılır. Örnek verecek olursak siyasi partiler anayasanın verdiği hak ve siyasi partiler kanununa göre kurulur ve faaliyet yaparlar. Milli Eğitim Emniyet teşkilatı vs. yani her kuruluş kendine has kanunlarla yönetilir ve faaliyetini yapar.

Diyanet işleri Başkanlığında 4121 sayılı diyanet işleri başkanlığı kuruluş ve teşkilatı kanununa göre kendisine verilen görevleri yerine getirir. Bu görevleri burada tek tek saymaya gerek görmüyorum. Bu görevlerin en önemlisi Müslümanların dinlerini öğrenmeleri için Kur’an kursları açmak ve isteyen vatandaşlara dinini, Kur’an’ını, Kitabını Peygamberini ve İslam ahlakını. vs. öğretmektir. Zaten Türkiye’de Diyanet işlerinden başka kanunen hiçbir dernek ve teşkilatın Kur'an kursu açma yetkisi yoktur.

Bugün Diyanet işleri başkanlığı kendisine kanunların verdiği yetkileri kullanarak 4-6 yaş grubundaki çocuklar için velilerin isteği doğrultusunda kreşler açıyor ve kendisine emanet edilen yavrularımıza resmi kanaldan dinini diyanetini öğretiyor, buraya kadar her şey normal. Fakat bazı gruplar var ki bu uygulamaya karşı çıkıyor sosyal ve görsel medya da ver yansın ediyorlar, bunlardan bir tanesinde Yüzde 99 u Müslüman olan halkın oylarıyla seçilmiş, halkın kendisinden hizmet beklediği CHP’li Özgür özel her platformda çıkıyor diyanet işleri bakanlığına veryansın ediyor. "Efendim Atatürk ilkeleri ayaklar altına alınıyor, laiklik elden gidiyor." vb. Bizde buradan soruyorum sayın özgür hangi Atatürk ilkelerinde dini eğitim yasaklanıyor? Diyanet işleri başkanlığı bizzat Atatürk tarafından kurulmadı mı? Sen bu ver yangınlarınla Atatürk’ün Diyanet işleri hakkındaki ilkesine karşı çıkmıyor musun? Atatürk ilkelerine göre hiç kimsenin fikirlerini, görüşlerini zorla başkasına kabul ettirme hakkı yoktur. Diyanet işleri başkanlığı ne yapıyor velilerin kendilerine teslim ettiği çocuklarına dini bilgileri öğretiyor. Senin milletin çocuğunun-torunun eğitimine karışmaya ne hakkın var? Sen bu hakkı kimden alıyorsun? İşin en garibi CHP genel başkanından bu konu hakkında ses seda çıkmıyor. Milliyetçi olduğunu iddia eden Sayın Meral hanımdan Merhum Erbakan'ın varisi olduğunu söyleyen Temel Bey den de ses seda çıkmıyor.

Evet değerli dostlar Türk milleti her şeyi unutur iki şeyi unutmaz birincisi vatana ihaneti, ikincisi dinine saldıranı. Bugün Geçmişte CHP’nin Kur’an yasaklamasını, Camileri depo ahır yapmasını, Camilerin metre karesini 10 kuruştan satmasını kılık kıyafet dayatması asla unutmadı ve nesiller boyu da babadan oğula dededen toruna unutmayacaktır.

Netice olarak CHP bu kafa yapısını değiştirmedikçe, millete sırtını dönmekten vaz geçmedikçe yetmiş yıldır her seçimde nal topladığı gibi bir yetmiş yıl daha nal toplamaya devam eder.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.