Geçen, ORDU’DAN KONYA’YA, BAYRAM’DAN SEYRAN’A başlıklı yazımızda son seyâhatimizi konu ederek, çocuklarımızla hasret gidermek yanında iki kıymetli hocamızla on yıllar sonrası gerçekleştirmiş olduğumuz buluşmalarımıza da kısaca temas etmiştik.

Ordu’ya döndükten sonra bu ziyâretleri sosyal medyada paylaştık. Gelen tepkiler bizi mutlu etti. Çünkü yetiştirdikleri talebeler, gönüllerine dokunup, üzerlerinde iz bırakmış hocalarıyla yıllar sonra bir nevî kavuşmak, o günlere dönüp hâtıraları yâda getirmekten oldukça memnundular. Biz de böyle bir güzelliğe vesîle olmanın mutluluk ve hazzı yanında, sizlerle de paylaşarak mutluluğumuzu çoğaltmak ve de ayrıca tarihe not düşmek adına meseleyi burada da ele almayı bir vecîbe telâkkî ettik. İşte, inşâllâh beğeneceğiniz ümidiyle; fotoğraflarla berâber arz ettiğimiz paylaşım metnimiz:

İLK GÖREVLER, İLK GÖZ AĞRILARI…

“Geçen hafta Konya'ya gittiğimizde, 1985-89 yılları arası Akkuş İHL'de birlikte görev yaptığımız Mehmet BEYDİLLİ Bey Hoca'yı, oradan KARAMAN'a geçerek, 1969-73'lerde, tam YARIM ASIR önce ORDU İHO'da okurken derslerimize giren ve üzerimizde çok müspet etkileri olan Durmuş Ali KARATAŞ Bey Hocamızı ziyâret ettik. Her ikisi için de ilk görev yerleri, dolayısıyla ilk göz ağrıları olan Ordu'daki talebe ve dostlarını çok iyi hatırlayıp hayırla yâd ediyor; buralardaki cümle tanıdıklardan helâllik dileyip selâm ediyorlar. Biz de böyle güzel bir olaya elçilik etmenin bahtiyarlığıyla berâber cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...”

UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!...

Çoğu, aynı zamanda bizim de o yıllardan ağabeylerimiz ve sınıf ya da devre arkadaşlarımız olan veyâ Akkuş İHL’den Mehmet Bey’le berâber bizim de talebelerimiz olan takipçilerimize âit yorumlar da şöyle:

Şaban Yılmaz: Durmuş Ali Karataş hocam bizde derse girdi, çok güzel voleybol oynardı. Sayesinde tüm liseleri yenerdik ve ihl şampiyon olurdu, neydi o günler… Sayın hocama hakkım binlerce helal olsun, onun bizde hakkı vardır; Allahım sağlık sıhhat afiyet versin selam…

Sebahattin Öztürk: Nuri bey kardeşim, Çok güzel bir ziyarette bulunmuşsunuz. D Ali Karataş bey hocamizi unutmamız mümkün değil. Onu hep örnek aldık. Sağlık ve hayırlı ömür diliyorum. Selamlar, saygılar Allah cümlemizden razı olsun…

Tevfik Karabulut: Durmuş Ali hocama selam olsun…

Durmuş Kuvan: Ve aleykümselam bizden de selam ve sevgimizi ulaştır hocam Selamlar

ELLERİNDEN ÖPÜVERSEYDİNİZ!...

Mahmut Kılıç: Çok değerli Durmuş Ali KARATAŞ Hocama selam saygı ve muhabbetlerimi sunarım

Mehmet Kırca: Hocamızı her zaman hürmetle yâdediyor Allah’dan sağlıklı huzurlu ömür diliyorum…

Mevlüt Şimşek: Ve aleykümselam varsa hakkımız helal olsun

Şenel Özata: Allah razı olsun hocam. Keşke bizim için de ellerinden öpüverseydiniz. Vesselam.

NASIL İLETİŞİM KURABİLİRİM?

Mustafa Beşir Güngör: Mehmet Beydilli hocamızı ziyâret etmek bana da nasip olmuştu konya da. selamlar hocam

Yüksel Oral: Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah. O yıllar benim meslek dersleri hocam mehmet beydilli. Allah’ın selamı üzerinize olsun

Ali Osman Söğüt: Allah ikinize de hayırlı uzun ömürler versin. Sn hocalarım bizim için iki Örnek alınacak insansınız; becere bildik mi bilemem ancak sizler bizim hayat boyu unutamayacağımız kişilersiniz Selamlar hürmetler sn hocalarım.

Kenan Yadikar: Hocam M.Beydilli hocamızın tel var mı? Nasıl iletişim kurabilirim?

ÜNYE’DEN TEŞVİK, ULUBEY’DEN DUÂ…

Ünye’den, her iki hocamızı da tanıdığını düşündüğüm İbrahim Elibolca Bey Kardeşimiz de; “Helal olsun sana Nuri Kahrvman” şeklinde teşvikkâr ve de minnetkâr bir heyecan cümlesiyle ifâde etmiş hissiyâtını.

Her ikisini de tanımasa da, bizlere muhabbeti ve böylesi konulara yakın ilgisi sâikasıyla Ulubey’den Yunus Yaşar Kul üstâdımız da, işin rûhu mahiyetindeki duygularını şu ifâdelerle özetlemiş:

“HOCALARIMIZA VE TALEBELERİNE SAÂDETİ DÂREYN DİLİYORUM, MEAS'SELÂM Fİ EMÂNİLLÂH!...”

Biz de bu veciz duâya gönülden âminlerle mukâbele ederek bugünkü sözlerimizi bitiriyor, ilgi gösterip katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, velînîmetimiz okurlarımız başta olmak üzere cümleye sevgiler ve de saygılar sunuyoruz wes’selâm...