Değerli dostlar!

Yüce bir ahlâk üzere olan Peygamber (sav.) Efendimiz, Rabbinin çizdiği istikamet ve kendisine verdiği merhamet hisleriyle, insanlara şefkatle yanaşmış, ashabının derdini dert, sevincini kazanç bilmiş; kısa zamanda pek çok insanın gönlünü fetih etmiştir. O insanları hayra davet ederken kaba ve sert davranmak yerine yumuşak ve rikkatle muamele etmiş, nefret ve korku yerine muhabbet ve ümit aşılamıştır. Affetmeyi erdem saymış, kötülük edenlere iyilikle karşılık vermiştir. Kimseyi başkalarının yanında kınamamış, rencide etmemiştir.. Aksine konuşmaya başlarken öncelikle karşısındaki kişinin güzel ve hayırlı taraflarını ifade etmiştir. Dini konularda yanlış yapan Müslümanları, Resülüllah (s.a.v.) yanından uzaklaştırmak yerine, onlara hatalarını fark ettirmiş ancak hiçbir zaman onları ötekileştirmemiştir.

Resülüllah (s.a.v.) Efendimiz insanlara özellikle dini konuları anlatırken onların zihin ve kalplerine sözü adeta ilmek ilmek işlemiş, ulvi duygulara seyahat ettirirken vijdanlarda ve ruhlarda yüce bir inkılap meydana getirmiştir.

Yüce rabbim cümlemizi Peygamber (s.a.v.) Efendimizin yolundan ayırmasın. Yevm'il kıyamette Sevgili Peygamber (s.a.v.) Efendimize vadettiği Kevser’den doya doya içmeyi nasip eylesin! Amin

Selam ve dua ile hoşça kalınız.

Not: Diyanet takviminden alıntıdır.