Şuan da kışlaklarına çekilen kahverengi kokarcanın sıcaklıkların artması ile birlikte tekrar dışarı çıkıp gözükebileceğini hatırlatan Müdür Yılmaz, “Şu dönemde bu kışlakların kontrol edilmesi lazım. Köydeki evlerin çatı araları, odunluklar, serenderlere çekilen kokarcalar, havaların 17 - 18 dereceleri bulmasıyla beraber çıkamaya başlayacaklar.


Herkes kışlak diye tabir ettiğimiz yerleri kontrol edecek ve bu böcekleri imha etme yoluna gidecekler. Şu dönemde şehirde kalan insanlar köy evlerinde neyin nasıl olduğunu bilemiyor ve köye gittiğinde ellerinde süpürge ile böcek topluyorlar. Aman bu konuya dikkat edelim. Kahverengi Kokarcaya fırsat vermeyelim.” çağrısında bulundu.

kahverengi kokarca evde
Samuray Arısı Üretimi Devam Ediyor!
Samuray Arısı üretiminde görevli enstitülerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtken Kemal Yılmaz
“Samuray arısında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde ve fındık araştırma enstitüsünde çalışmalar devam ediyor. Samsun aktif üretimi teknik olarak geliştiriyorlar. Tabi bunun da bir bilimsel süreci var. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ne zaman uygun görürse biyolojik mücadelemizi de vereceğiz.


Şuan Ordu genelinde tüm ilçelerimizde bilgilendirme ve eğitsel çalışmalarımız devam ediyor. Şuan ilaçlama yapmıyoruz, tamamen elle kontrol yöntemiyle mekanik mücadele yapılması tavsiyemiz. İlaçlama uygulaması ise Nisan ayı gibi gündemimizde olacak.” açıklamasında bulundu. 

Editör: Berrin KESKİN