Değerli dostlar!

Yüce dinimiz islama göre: İnsanlığın atası Hz. Adem A.S.’dır. Yani bütün insaniyet Adem A.S.’ın neslinden gelmiştir. Adem A.S. ise topraktan yaratılmıştır.

Nitekim Cenab'ı Hak Teala Kur'an'ı keriminde: "Hani rabbin meleklere, ben yer yüzünde bir halife (bir insan Adem) yaratacağım demişti" (Bakara suresi Ayet 30)

Diğer bir ayeti celilede: "(Biz) O insanı Ademi bardak gibi (çınlayan) kupkuru bir balçıktan yarattık." (Rahman suresi Ayet 14) diye buyuruyor.

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz de bir hadisi şeriflerinde: "Bütün İnsanlar Adem'in çocuklarıdır. Adem ise topraktandır." diye buyuruyor.(Tirmizi "Menakıb" 74)

  Değerli dostlar! Bütün İnsanlığın Hz. Adem neslinden yaratıldığına dair Kur'an'ı kerimde onlarca Ayeti celile Hadis kitaplarında da yüzlerce Hadisi şerifler vardır. Bu ayeti celileler ve hadisi şeriflerden anlaşıldığına göre bütün İnsanlık Hz. Adem A.S’ın neslinden meydana gelmiştir. Bu durum kitap, sünnet ve icma'ı ümmet ile sabittir. Yani bütün insanlığın Atasının Hz. Adem A.S’ın olduğu Kur'an'ı Kerimde kesin olarak sabittir. Sünnet: Resüllah (s.a.v.) Efendimizin Hadisi şeriflerinde sabittir. İcma'ı Ümmet: Bütün Mezhep imamları ve bütün ulemalar insanlığın Hz. Adem A.S’ın neslinden geldiğini İttifakla kabul etmişlerdir. Bütün bunlar meydanda iken maalesef yıllarca Darvin'in insan maymun neslinden gelmiştir. Safsa tası ders olarak okutularak okula giden yavrularımızın beyinleri yıkanarak islamdan uzaklaştırılmaya çalışılmıştır.

Darvin Dinsizi teorisinde diyor ki: Bir erkek ve dişi maymunun tesadüfen kuyrukları koptu. Kuyrukları kopan bu iki maymunun çiftleşmesi neticesinde doğan yavrularında kuyrukları tesadüfen koptu. Bu kuyruksuz yavrularında çiftleşmesi neticesinde doğan yavrularında kuyrukları koptu. Bu durum 20 kuşak boyunca böyle devam etti ve nihayet 21.kuşakta kuyruksuz maymunlar meydana geldi. Ve bu kuyruksuz yavruların birleşmelerinden insan nesli meydana geldi. İslam alimleri bu safsata ile ilgili deneyler yaptılar. Kuyruklarını kestikleri maymun yavrularını çiftleştirerek deneylerine devam ettiler. Değil 20 kuşak 120 kuşak neticesinde bile yavrular kuyruklu olarak doğdular ve böylece Darvin safsata çürüyüp gitti.

Değerli Dostlar! Burada başımdan geçen bir olayı anlatmadan geçemeyeceğim. Yıl 1976 İmam Hatip lisesini yeni bitirmişim. Ordu’da imamlık yapmakta olan bir arkadaşımın hastalanması üzerine zamanın Ordu Müftüsü merhum İsmet Selim tarafından bir Camide yaz Kur'an kursunda görevlendirildim. Tam 104 tane öğrenciye ders okutuyorum. Bir gün öğrencilerime, "İnsan nesli nereden meydana geldi" diye sordum. Öğrenciler: "Hocam İnsan nesli maymundan geldi" diye cevap verdiler. Ben insan neslinin maymundan değil Hz. Adem A.S’ın neslinden meydana geldiğini ayet ve Hadisler ışığına izah ettim. Ertesi gün caminin kapısına bir adam dayandı. Kendisinin emekli bir öğretmen olduğunu belirtti ve bana hitaben: "Hoca sen ne hakla öğrencilerin aklını karıştırıyorsun? Sen öğrencilere insan neslinin maymundan değil de Adem A.S’ın neslinden geldiğini söyleyerek zihinlerini karıştırmışsın. Sen bilimi inkar ediyorsun, seni Müftüye şikayet edeceğim." diye bağırmaya başladı. Ben şöylece bir baktım ve kavgaya tutuşsak adamın bana vız geleceğini anladım. Çünkü o zamanlar da güreş yapıyordum. Kendisine döndüm ve "Beyefendi önce bir sakin olun ben sana bir soru soracağım" dedim ve devamla "Beyefendi İnsan kimin neslinden meydana geldi" diye sordum.( Bu arada bizim bağrışmamızı duyan etraftaki vatandaşlarda caminin önüne geldiler) Adam bana dönerek: "İnsan maymun neslinden meydana geldi" diye cevap verdi. Ben hemen elimi uzattım ve" Merhaba Maymun oğlu Maymun nasılsın?" dedim. Bu sefer "Sen bana nasıl maymun diye hakaret edersin? diye kükremeye başladı. Üzerime yürümek istedi fakat aklı kesmedi. Zaten toplanan kalabalık da engel oldu. Fakat ben fırsatı yakalamışım durur muyum? Hemen cevabımı yapıştırdım. "Beyefendi az önce İnsanın maymunun neslinden geldiğini kendi ağzınla söyledin. Maymunun neslinden gelen maymunun oğlu olur. Bana gelince ben insanın neslinden geldim ve insan oğlu insanım. Sen ister maymun ol ister başka bir hayvan ol. Senin ne olduğun beni ilgilendirmez." diye bağırdım. Cami önündeki halkın da tepki vermesi üzerine "Ben sana sorarım" deyip defolup gitti. Sonradan öğrendiğime göre Rahmetli İsmet Selim Hocaya gidip beni şikayet etmiş ve İsmet hocamdan da güzel okkalı bir fırça yiyerek kovulmuş.

Evet, değerli dostlar! Netice olarak: Bu Darvin safsatacılarına diyoruz ki: Arkadaş! Biz İnsan neslinden geldik Cenab'ı hakkın Tin suresinde "Leked haleknel insane fi ehseni tekvim"( Biiz insanı en güzel surette yarattık)" Ve yine bir ayeti celilede biz insanı eşref'i mahluk olarak yarattık. "Mahlukatın en şereflisi olarak yarattık" diye buyurduğu gibi en güzel surette ve en şerefli bir şekilde yaratılan şerefli bir insanın neslinden geldik. İnsanız ve insan olarak kalacağız. Eğer siz bu güzel ve şerefli olmayı reddediyor ve maymunoğlu maymun olduğunuzu iddia ediyorsanız, maymunoğlu maymun olarak kalınız. Memlekette Hürriyet var.

Selam ve dua ile hoşça kalınız…