Değerli dostlar!

İslam'da aile, toplum hayatının temel taşıdır. Dünyaya gelen her insan aile içinde yaşamaya başlar Ailesi tarafından korunur, yetiştirilir, İlk terbiyesini ve bilgilerini burada alır. Onun için İslam aile hayatına büyük önem vermiştir. Çekirdek aile anne-baba ve çocuklarından, oluşmak la beraber geleneğimizdeki aile şekli ebeveyn ve çocuklarından başka büyükanne ve büyük babayı, amca, dayı, hala, teyze, ve yeğenleri de kapsar.

Aile meşru ve hukukî bir akitle kurulur. Akdin geçerli olması için yeni bir yuva kurmaya karar veren tarafların bu akdi rızaları ile gönüllü olarak yapmaları gerekir. Ayrıca evlenme akdi evliliğin ömür boyu sürmesi niyetiyle yapılır. Böyle bir akitle farklı cinsten iki kişi bir araya gelerek Bir yuva kurar, doğal olan cinsel ihtiyaçlarını karşılar, arzularını meşru ve mübah bir yoldan tatmin ederler. Evlat, torun, torba sahibi olurlar ve soylarını sürdürürler. İnsan türünün yer yüzünde varlığını sürdürmesi böyle bir aile ile mümkün olur. Allah Teala'nın yeryüzünü mamur kılma iradesi ve takdiri de bu şekilde gerçekleşir.

Cenab'ı Hak bütün geçmişlerimize rahmetiyle muamele eyleyip Cennet'ül Firdevs'i âlâ da Sevgili Peygamber s.a.v. Efendimize komşu eylesin. Bütün Ümmeti Muhammed'i salgın hastalıklardan ve belalardan muhafaza eylesin.

Bu günkü yazımızı bir ayeti celilenin mealiyle bitirelim: "Eğer karı kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadını ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı)düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır. (Nisa suresi ayet 35)

Selam ve Dua ile hoşça kalınız