Türk Kızılay, afet, kan, göç, sağlık, barınma, sosyal yardım, ilk yardım, eğitim alanlarında Türkiye ve Dünya'da faaliyet gösteren bir insani yardım kuruluşudur. Yani halk dilinde düşenin elini tutan kurumdur da diyebiliriz. Son dönemde ülke genelinde çıkan birçok asılsız haberle birlikte güvenirliğini zedelemiş olsa da görüyoruz ki kendi yapısından ve özünden bir şey kaybetmedi. Depremlerde, çığ düşmelerinde, Covid-19 nedeniyle evinden çıkamayanlara destek oldu. Çalışmalarıyla hem bizi gururlandırdı hem de özlediğimiz o yardımlaşma duygusunu tekrar bizlere yaşattı.

Kızılay Ordu Şubesi de bu dönemde yardımlarına ve insanlar için koşuşturmaya devam ediyor. Kızılay ekipleri güzel çalışıyor.  Ordu’da ki güven bağını kuvvetlendirdi diyebiliriz. Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Birnur Fatma Enginyurt ve akabindeki ekipleri yardıma muhtaç olan aileleri özenle seçerek bu yardımları bizzat kendileri ulaştırıyor. Bizzat kendileri dedim çünkü kadın farkı dedikleri bu olsa gerek. Yardıma muhtaç aileyi tespit ediyor, eksiğini tamamlıyor ve zorunluluğu olmamasına rağmen yardım kolisini yine kendi taşıyarak aileye teslim ediyor. Bu tür davranışlarını birçok projesinde görüyoruz. Görevini hem hakkıyla hem de vicdani ile yapmak bu olsa gerek. Biz takipçilerine de başkanımızı tebrik etmek ve başarılarının devamını dilemek düşüyor.

Kızılay için Ordu’da kadın farkı dedik, şeffaflık ve objektif olmanın vermiş olduğu güvenden bahsettik. Yapılan çalışmaların bizlere yansıması verilen emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor dedik ama bu burada kalmamalı. Bizler de bu yardım seferberliğine destek olmalıyız. Maddi anlamda yardım etmesek bile kan bağışında bulunabiliriz. Kan bağışı için gerekli kriterlere uygun olduğumuzda bağış yapmaktan kaçınmamalıyız. Çünkü verecek olduğunuz kan bir başkasının hayatını kurtarabilir. Her bağışı bir hayat olarak düşünebiliriz.

Yazımın sonuna yaklaşırken sizleri bir hayata dokunmaya davet ediyorum. Bunu ister kan vererek ister maddi olarak yapabilirsiniz. Dokunduğunuz her hayat sizi daha büyük ve güzel mucizelerle karşılasın. Sağlıkla kalalım, evimizde kalalım…