Türkiye saati ile 24 Temmuz saat 05.36 da Kova burcunda bir dolunay yaşayacağız. Bu aslında yaşayacağımız iki Kova dolunayından ilki çünkü önümüzdeki ay tekrardan bir Kova Dolunayı daha yaşayacağız. İki ayı birbirine bağladığını ve uyum içinde çalışacağını gösterirken bu ay yaşacağımız her şeyin 22 Ağustosta ki dolunay ile bağlantılı olacağını göreceğiz. Bir yıl içinde aynı burçta iki olay gerçekleşiyorsa o burcun önemini vurguluyor demektir. Kova çağına doğru ilerliyoruz ki sene boyunca Kova baskın gökyüzünü de hesaba katarsak ve yaşadıklarımızı da göz önünde bulundurursak henüz daha toplumsal olayların devam ettiğini söylemek hiçte yanlış olmaz. Fakat bu dolunayı simgeleriyle incelediğimde daha çok şifalandıran bir enerji vereceğini söyleyebilirim. Şifa yolculuğuna çıkmaya hazır hissedenler, iyileştirici ve sakinleştirici özelliklerini ruhumuzda hissedebileceğiz. Özellikle şifa çalışmaları, reiki, enerji ve çakra çalışmaları, alternatif terapi, doğal taş veya kristaller vb. tüm şifa çalışmaları bu süreçte çok daha fazla yarar sağlayacaktır.

Bu ay boyunca evrenin desteğiyle ruhsal şifa yolculuğumuzda ilerlerlerken, bazı güçlü dönüşüm enerjileriyle de karşılaşabiliriz. Plüton’un bu dolunayda çok aktif olması köklü değişim sürecini beraberinde getirirken, ölüm ve yeniden doğuşu simgelediğinden, bitişler, kayıplar veya yeni başlangıçlar vurgulanabilir.

Yeniden doğmak için önce ölmek gerekir. Peki, fiziksel ya da ruhsal bağlamda olsun yeniden doğuşu yaşamak için vazgeçmeniz gerekenler nedir?

Bu dolunay bazı şeyleri hayatınızdan koparma isteğini tetikleyebilir. Yapmanız gereken bazı değişiklikler hakkında sezgileriniz sizi yönlendirebilir. Bu değişimler sizi korkutuyor ya da tam emin olamıyorsanız merak etmeyin, çünkü Ağustos dolunayında her şeyi daha net görebileceksiniz.

Bir göksel olayda Plüton etkisi var ise oraya direnmek imkânsızdır. Dönüşüm süreci başlayacaktır. İstesek te istemesek te o değişim gerçekleşmek zorundadır. Yapmamız gereken tek şey buna direnme-mektir. Çünkü direnmek sadece sancılı süreyi uzatacaktır. Dönüşüm tamamlandığında olduğunuzdan daha sağlam ve güçlü bir noktaya gitmiş olacak ve aslında yaşanan her şeyin yararınıza olduğunu göreceksiniz. Ama her zaman söylediğim gibi, dönüşüm süreçleri her ne kadar sancılı olsa da tekâmüle ulaşmanın başka yolu yoktur.

Diğer yandan Kova enerjisi devrim niteliği taşır. Kendine yeni bir yol bulman ya da içinde bulunduğun kuyunun dışına çıkman için her şeyi alt üst etse de seni ve hayatını daha sağlam yapılandıracaktır.

Bu dolunay, değişim rüzgârlarını harekete geçirirken özgülük ihtiyacımızı da artabilir. Ağır gelen yüklerin varsa ve üstesinden gelemeyeceğini hissediyorsan destek almaktan ya da kendine rehber bulmaktan çekinme. Bu dolunay sana en iyi yol göstericiyi sunacaktır.

Sevgilerimle

Astrolog

Pınar Bayraktar