Grup Abdal Ordulu sevenleriyle buluşacak. Ordu Alevi Kültür Derneği’nin organizasyonu ile 6 Ocak 2020 tarihinde Ordu’ya gelecek grup Ordulu sevenlerine Altınordu Kültür Sanat Merkezi’nde  saat 20.00'de ezgilerle dolu bir gece yaşatacak.

Grup Abdal üyeleri Ordu konseri öncesi sanatsever Ordululara da mesaj gönderdi: Grup üyeleri mesajlarında; "Ardı sıra upuzun gölgesine basarak gidiyorum, Kendimce oyunlar oynuyorum, Eşeğimin ayağı bastıkça babamın gölgesine, Sobeliyorum yolları, bu kaçıncı gidiş baba, kaçıncı gidişimiz, Kim bekler bizi, niye böyle heyecanlısın, ne taşırsın, benim aklımın ermediği. Bakalım hangi köyde gazdan lambalar ateşlenecek, hangi kahvede demli çayların buharına dalacağız, bana küçük bisküviler verecekler, sana cigara saracaklar, Sen tellerinden sazının haberler çalacaksın, aşık olanların gönlünü yakacaksın Ben günler sonra sıcağın kucağında uykuya dalacağım, En sevdiğim nağmede sessiz oynayacak dudağım, sen çalacaksın, ben dolacağım bugün hükümdar olacağız baba, güzel rüyalar göreceğiz sımsıcak yataklarda Yarın yine yollarda olacağız, sen telaşla kalkacaksın sabahleyin, Ben şaşarak heyecanına eşeğimin sırtında yine sobeleyeceğim yolları Babam, abdalım, Niye böyle heyecanlısın, ne taşırsın benim aklımın ermediği. Abdal yıllarca taşıdı köyden köye duyulmadık hikâyeleri, sevinçleri, acıları sazıyla yolları arşınladı, sesinde, sazında ezgilendi Anadolu’nun yazısız tarihi. Grup Abdal, ömür kervanını türkülerle yürütmüş Abdalların çıkınlarını kokluyor, derin bir nefes alıp kalbimize üflüyor naifçe, saygıyla. Doğumdan ölüme, acıdan öfkeye, aşktan sevince, savaştan göçe; ninni oldu, ağıt oldu, halay oldu, destan oldu, deyiş oldu türküler. Ölümler gördün, ayrılıklar yaşadın, özlemler çektin, gurbete düştün belki de... Gözünden süzülen yaşa yoldaştı anımsadın mı? Kızgın ve öfkeliydin zaman zaman; heybetliydin yeri geldiğinde, dağ gibi...  Türküler yanı başındaydı hep dostun gibi, yoldaşın gibi. Pir Sultan Abdal oldu, Karacaoğlan oldu, Nesimi oldu dile geldi türküler... Aşık Sümmani'nin o güzelim türkülerdi öğütleyen... Bir nefes de biz verelim, omuzuna bir el de biz koyalım diye "Revan" dedik geldik yüreğinin kapılarını beraber yollara revan olalım diye geliyoruz Ordu’ya” dediler.

Konserin Biletleri Ordu Alevi Kültür Derneği ve Orfa Turizm’den temin edilebilecek. Bilgi için: 05454542052  *Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim