15 Nisan Sanat Günü İlk Defa Kutlanacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda organize edilecek etkinlikler saat 10:00’da Altınordu Sahili’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. AYLİNSANART TÜRKİYE DERGİSİ tarafından programlanan, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan etkinlikler gün içerisinde Valilik ve Büyükşehir ziyaretleriyle devam edecek. Çeşitli sanat branşlarından isimlerin katılım sağlayacağı ziyaretlerde sanatın insan yaşamı üzerine temasları değerlendirilerek kentin sanata bakışı istişare edilecek. 15 Nisan, Ordu’da adeta sanatın ve sanatçının farkındalık günü olarak kayda geçecek.

Saat 19:00 itibariyle kapılarını Ordulu sanatseverlere açacak olan etkinlikler açılış konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine dair söyleşilerle başlayarak katılımcı sanatçıların kendi alanları hakkında bilgiler aktarması ile devam edecek. Programda Ordu Şairler, Yazarlar ve Sanatseverler Birliği Kültür Derneği Kitap Sergisi, Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin katkıları, Kadını Güçlendirme Derneği Korosu, Ordu Güzel Sanatlar Lisesi Acapella Grubu, Ordu Büyükşehir Beledieysi Halk Oyunları Ekibi, Hakan Usta Tango Grubu, Oksijen Tiyatro Muhabbet-i Ala Doğaçlama Grubu, Zen Akademi Çocuk Resimleri Sergisi-piyano dinletisi gibi performanslar geceye renk katacak.

Ordu’da ilk defa kutlanacak olan bu anlamlı gün 19:00 – 22:00 saatleri arasında sanatçı ve sanatseverleri buluşturacak.

Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Türkiye’nin önerisi ile 2012’den itibaren Dünya Sanat Günü olarak kutlanması UNESCO’ya bağlı Uluslararası Sanat Birliği tarafından kabul edilmişti.

Editör: TE Bilişim