56 yıldır perdelerini kapatmayan OBBKT, Türk Edebiyatı’nın usta yazarlarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserinden sahneye uyarlanan ‘Gulyabani’ adlı oyunu, sanatseverlerle buluşturdu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda (OBBKT) galası yapılan oyun, Cemil Gündüz yönetmenliğinde sahnelendi.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1913 yılında kaleme aldığı Gulyabani, aynı zamanda Türk Edebiyatı’nın ilk korku romanı olma özelliğini de taşıyor.

“TİYATROMUZ 56 YILDIR SANATA GÖSTERİLEN HASSASİYETİ ORTAYA KOYUYOR”

Oyun sonrası sahneye çıkarak oyunculara teşekkür eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Tiyatromuzu ilk günden bugüne açık tutan, sahneyi her zaman sizler için hazır hale getiren ekibe çok teşekkür ediyorum. Tiyatromuzda bugüne kadar birçok oyun sahnelendi. 1964 yılında kurulan tiyatromuz 56 yıldır sergilediği oyunlarla tarihe not düşerken, Ordulu sanatseverlerin sanata gösterdiği hassasiyeti de ortaya koymaya devam ediyor” diye konuştu.

SOSYAL MESAFEYE ÖZEN GÖSTERİLDİ

193 seyirci kapasiteli Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında tiyatroseverler birer koltuk boşluk bırakarak yerlerini aldı. Boş bırakılan koltuklara ise Ordu tiyatrosuna emek veren hem misafir hem de kendi oyuncuları ile teknik kadroda yer alan 24 ismin fotoğrafları konuldu.

Öte yandan gerçekleştirilen galaya Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp’in yanı sıra Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, daire başkanları ve sınırlı sayıda tiyatrosever katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim