İlk olarak Ünye Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’den ilçenin genel durumu, ihtiyaçları ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Vali Yavuz, Ünye Kaymakamlığı ziyaretinin ardından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Ünye Belediye Başkanı olarak seçilen Hüseyin Tavlı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun ve başarı dileğinde bulundu.

“31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Ünye Belediye Başkanı olarak seçilen çok değerli belediye başkanımızı kutluyorum, tebrik ediyorum” diyen Vali Seddar Yavuz, “Sayın Hüseyin Tavlı, adaylığından önce de her zaman istişare içinde olduğumuz, kendisiyle teşviki mesaide bulunduğumuz, çok sevdiğimiz kardeşimiz, dostumuzdur. Öncelikle Ünye gibi tarihi, doğal güzellikleri olan bir ilçemizde belediye başkanı olması beni ziyadesiyle mutlu etti. İnanıyorum ki, Ünye’ye çok güzel hizmetler yapacaktır. Biz de Valilik olarak, başkanımızın her zaman destekçisi olacağımızı buradan bir kez daha Ünyeli kardeşlerimize ifade etmek istiyorum. Yapacağı her hayırlı hizmette, her güzel hizmette her zaman bizi yanında bulacaktır. Dolayısıyla Valiliğimizin tüm imkânları kendisinindir. Bu kapsamda da tüm Ünyeli kardeşlerimize selamlarımızı, sevgilerimizi, muhabbetlerimizi iletiyorum ve kıymetli başkanıma da bu çıkmış olduğu yolda huzurlu, başarılı bir görev süresi temenni ediyorum. Bugünde hem başkanımızı tebrik etmek, hayırlı olsun dileklerimizi iletmek, desteklerimizi ifade etmek, hem de Ünye ilçemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı, YİKOB ve DOKA’nın destekleri ile yürütülen tarihi ve kültürel mekânların restorasyonu, kazıları gibi birçok hizmeti yerinde incelemek amacıyla gelmiş bulunuyoruz“ şeklinde konuştu.

Özellikle kırsal altyapının mimarı yollar, köprüler dahil olmak üzere, Valilik olarak Büyükşehir ile ilçe belediyelerine bugüne kadar 60 milyon TL civarında bir destek sağlandığını belirten Vali Seddar Yavuz, "Önümüzdeki süreçte de yine başkanımızın, kaymakamımızla, muhtarlarımızla, STK’larımızla belirleyeceği Ünye’nin ihtiyaçları, Valiliğimizin desteği ile yapılmaya gayret edilecektir. Biz her zaman ortak aklı, birlikte yönetimi ve istişare kültürünü benimsemiş bir yönetim anlayışını Ordu’da hâkim kılmak üzere 2 yıldır çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda, onun bu şehirdeki temsilcisi sıfatıyla bütün paydaşlarımızla, vatandaşlarımızın refahını sağlamak üzere el birliği ile çalışacağız. O yüzden de Ordu gerçekten güzel bir netice ile başkanlarını seçmiştir. Ordu açısından Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızın memnun olabileceği bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bu, bizim hizmet yarışımızda, hizmet serüvenimize de önemli bir katkı sunacaktır. Çünkü, bizim amacımız hizmet etmek, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek. Bu iradeyi de fazlasıyla görüyoruz. Bir başka hususta, Sayın Cumhurbaşkanımız Ordu’yu ayrı seviyor. Her fırsatta görüştüğümüzde Ordu’ya ilgisi, muhabbeti çok fazla. Dolayısıyla da bu yolla da daha fazla hizmeti Ünye’mize, Ordu’muza getireceğimizi, hizmetlerimizi yapacağımızı düşünüyorum. Bir kez daha başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ziyareti dolayısıyla Vali Seddar Yavuz’a teşekkürlerini sunan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, "Bugün bizleri şereflendirdiniz, mutlu ettiniz, onurlandırdınız. Aynı zamanda bizden önceki süreçte de DOKA projeleriyle, YİKOB projeleriyle olsun Ünye’ye katkılarınızı ziyadesiyle biliyoruz. Bu sunduğunuz katkılardan dolayı ziyadesiyle tekrardan teşekkür ediyorum. Bu süreçte de aynı şekilde bu hizmetlerin yürüyebilmesi için desteklerinizi beklediğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Allah sizlerin ve değerli büyüklerimizin riyasetinde inşallah bu memlekette güzel hizmetler yapmayı nasip eder” dedi.     *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim