Değerli dostlar!

23/10/ 2021 günü Orduda yeni stadın açılışında Ordu 1967 spor ile Kırıkkale Büyük Anadolu spor arasında futbol müsabakası yapılıyor. Elbette ki bu tür müsabakalar olacaktır. Gayet normal, fakat bu karşılaşmalar centilmence, kardeşçe yapılmalı. Atalarımız; "iki yumurta çarpışınca biri mutlaka kırılır" demişler. Tabi ki bu karşılaşmalar neticesinde birtakım galip gelecektir. Bu müsabaka her şey normal seyrindeyken 52. dakikada sahaya birden konpeti denilen kağıt parçaları atılıyor. İnanın dünden beri konpetinin ne olduğunu "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" kabilinden araştırdım ve nihayet öğrendim. Meğer konpeti, kağıt parçalarının matbaada kesilip küçültülmüş haline deniliyormuş. Eskiden buna pul derlerdi ve rengarenk olurdu. Gelin kapıya gelince damat tarafından gelinin başına saçılırdı. Bende evlenirken bizim cennetliğin başına saçmıştım. Bugün her ananemiz kaybolduğu gibi bu da kaybolup gitti. Kardeşim buna konpeti diyeceğinize pul deseniz de beni uğraştırmasanız olmaz mı? Neyse biz konumuza dönelim.

Evet bu kağıt parçaları stada saçılıyor. Denilecek ki saçılsın ne olacak nihayet kağıt parçaları bakılıyor ki bu kağıt parçaları içinde Kur'an ayetleri ve bayrak parçaları var. Tabi ortalık karışıyor.

Kur'an ve bayrak bu milletin olmazsa olmazıdır. Kur'an ve bayrak uğruna nice canlar şehit olmuş. Nice anaların babaların gözlerine yaşlar dolmuştur. Bunun neticesinde Orduspor başkanlığından gelen açıklamada "iki vatandaş tarafından orta ve lise öğrencilerinden kullanmadıkları kitaplar istenip iki ayrı matbaada kesilmiş ve kesilen bu kağıt parçaları maçın 52. dakikasında stada saçılmıştır." Bence bu açıklama yeterli bir açıklama değildir. Valilik açıklamasında da iki matbaacı ve kağıtları parçalattıran iki kişi olmak üzere toplam dört kişinin gözaltına alındı belirtilmiştir. Buradan çok hızlı bir şekilde hareket ederek zanlıları gözaltına alan emniyet mensuplarını tebrik ediyorum. Umarım adli mercilerde gereken cezayı verirler.

Bu olayda iki ihtimal var bir ihtimal zayıfta olsa olayda kasıt olmaksızın gözden kaçarak olmuştur. Diğer ihtimal da kasten provokasyon yapılmış olabilir. Burada gözden kaçmış da olsa büyük bir ihmal ve hata vardır. Kitapları teslim alan kişiler neden teslim aldıkları kitapları kontrol etmemişler, matbaacılar neden kendilerine teslim edilen kitaplara bakmadan, kontrol etmeden, doğrudan kesme makinesine attılar.

"Efendim bilmiyorduk, hatayla oldu" hayır kardeşim bilmiyorduk hatayla oldu mazeret değil. Yaptığın işin ne olduğunu bileceksin, mazallah orada halk galeyana gelseydi ve taşkınlık yapsaydı sonuç ne olurdu, düşünmek bile istemiyorum. Burada Allah'tan seyirciler sağduyulu davranıp bir faciaya sebebiyet vermemişler. Bu seyircileri de sağduyulu davrandıkları için tebrik ediyorum. Yine söylüyorum ki: konpetileri yapmak için neden kitap parçaları kullanılıyor, eğer bu mutlaka yapılacaksa piyasada bu işler için hazırlanmış çok ucuz rengarenk kağıtlar var. Madem bir iş yapıyorsun kardeşim elini cebine at al o kağıtlardan kestir, bol bol saç ve bu tür kötü kokular gelen olaylara sebep olma! Evet olaydan kötü kokular geliyor. İnşallah art niyetle yapılmamıştır.

Eğer bu olay provokasyon ise: bunu yapanlar şunu bilmelidirler ki: Türk milleti böyle provokasyonlara pabuç bırakmaz. Üç beş çapulcu sürüsüne meydanı bırakmaz ve bu provakatörleri tükürüğü ile boğar. Buradan Ordu halkına sesleniyorum. Tahriklere kapılmayalım, sağduyulu davranıp, bu çapulcuların ekmeğine yağ sürmeyelim. İşi adli mercilere bırakalım, adli merciler elbette ki gereğini yapacaktır.

Gerek hatayla olsun gerekse provokasyon olsun bunu yapanları kınıyor ve lanetliyoruz. Çünkü böyle facialara sebebiyet verenler ihmalkar davrandıkları için suçlu mesabesindedirler.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.