Değerli dostlar! Pedagoji alanındaki modern araştırmalar,

Çocukların daha anne karnında iken birçok bilgiyi öğrendiklerini,

Dünyayı algılama ve çevreyi keşfetmede eski nesillere kıyasla daha çabuk kavradıklarını ortaya koymaktadır. Yaşanılan çağın bilgi çağı olması ve bu dönemde çocukların bilişsel yapılarının gelişmeye açık olması kimseyi şaşırtma maktadır.

Bir yandan kitle iletişim araçları bilgisayar ve internetin ve genç bireyler üzerindeki olumsuz etkisi, diğer yandan değerlerinin içinin boşalması veya yıpranması ile kimliksiz, bencil, örfüne geleneğine yabancı bireyleri yetiştirmeye uygun şartların bulunması dikkate alındığında, günümüz annelerini ateşten gömlek giymek gibi ağır bir yükümlülük beklemektedir.

Çocuğun annesi ile olan etkileşiminde bir sorun yaşandığında olay hakkında yapılanan, duygu ve mantık ölçülerini kullanan ikna eden bilgili bir anneye ihtiyacı vardır. Bu nedenle annelerin geleceğin teminatı olan çocuklarını yetiştirirken karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı bilinçli ve bilgili olmaları son derece önemlidir.

Değerli dostlar!

Annelik görevi sadece çocuğu dünyaya getirmekle bitmiyor. Asıl görev çocuk dünyaya geldikten sonra başlıyor. Anne çocuğunun eğitiminden, dinine, örfüne, geleneğine bağlı olarak yetiştirmesinden Hem Allah C.C indinde hem de toplum önünde sorumludur. Peki bugün bu sorumluluğuna vakıf acaba kaç tane anne bulabiliriz. Bugün anneler çocuklarının eline akıllı telefonları veya bilgisayarları veriyor yahut da az büyüdüğü zaman sokağa salıyor. Kendisi de akşama kadar dedikodu toplantılarında dolaşıyor, çocuklar sokakta ne haldeler hiç düşünmüyor. Bakınız geçen geçenlerde Ünye devlet hastanesinde muayene sıramı beklerken bir bayan ve kızı muayene sırasına geldi. Bayan tamamen tesettürlü kıyafette fakat yanında da 15-16 yaşlarında bir kız çocuğu var. Kız çocuğun üzerinde sıfır kol göğüsler tamamen meydanda bir penye, ayağında daracık bir kot pantolon. Bu kadarla olsa yine iyi pantolonun her iki tarafı ta basenlere kadar parçalanmış, yırtılmış vaziyette yırtık yerlerden etleri görülmekte. Onun annesine. "bu vaziyet nedir?” Diye sorsan vereceği cevap: "Amcası o daha çocuk" olacaktır. Ey anne, atalarımız ne demişler "ağaç yaş iken eğilir." o kız yarın evlenecek anne olacak bir iki çocuktan sonra kocasıyla hır gür başlayacak. Bir taraf boşanmak isteyecek, öbür taraf inatlaşacak. Soluğu ya Müge anlının ya da Esra Erol'un programında alacak. Çocuklar orta da hem anne baba sağ hem öksüz. Ondan sonra gelsin cinayetler.

Anneler babalar size sesleniyorum; geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza sahip çıkalım. Bu gidiş hayra alamet değildir. Son pişmanlık fayda vermez. Onlara dinimizi, örfümüzü, geleneklerimizi vatan millet sevgisini aşılayalım. Bakınız bu konuda Sevgili Peygamber s.a.v. Efendimiz ne buyuruyor:" hepiniz çobansınız. Hepiniz mesulsünüz" Anneler babalar nasıl ki bir çoban sürüsünden mes'ül ise biz de Cenab'ı Hakkın bize verdiği evlatlarımızdan mes'ülüz. Yüce yaratıcımız yarın ahiret günün de evlatlarımızın hesabını bizlere soracaktır.

Cennab'ı Hak cümlemizi yevm'il kıyamette evlatlarının hesabını güzelce veren kulların zümresine ilhak eylesin. Cenab'ı Hak şu anda düşmanla savaşan mehmetçiklerimize muzafferiyetler, şehitlerimize, rahmetler yaralılarımıza da acil şifalar ihsan eylesin.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.