Değerli dostlar!

Çoktandır siyasi bir yazı paylaşmadım. Bugün bu paylaşmama orucunu bozdum. Yazıma başlamadan önce bir hususu belirtmek istiyorum. Ben hiç bir şekilde siyasi partilere oy veren vatandaşlardan bahsetmiyor. Onları asla ve asla kınamıyorum. Benim sözlerim siyasetçileredir.

Değerli dostlar!

Türkiye’miz bir orman yangını ve sel felaketi yaşadı. Önce orman yangınlarından bahsedelim. Orman yangınlarının onlarca yerde aynı anda başlaması bunun bir suikast neticesinde meydana geldiğini açık açık gösterdiği ve pkk'nın orman yangınlarını üstlendiği halde, hiç bir muhalefet sözcüsü pkk’yı kınamadı. Hep mevcut hükümete ve sayın Cumhurbaşkanına çattı. Muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu hemen siyasi rant peşine düştü ve bu yangınlardan nasıl siyasi rant sağlarım hesabını yapmaya başladı. Yangını üstlenen pkk aleyhinde hiçbir söz söylemez iken Cumhurbaşkanına ve mevcut hükümete verdi veriştirdi. "Efendim niye yangın uçakları kalkmıyor, helikopterler niçin müdahale etmiyor" v.s. Bir defa orman yangınları yüzün üzerinde ve aynı zamanda başladı ve derhal Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, belediye ekipleri, akut gibi kuruluşlar tarafından derhal müdahale edildi. Yangın yerleri sarp yerler olduğu için müdahalelerde zorluklar yaşandı. Mevcut yangın uçakları ve yangın helikopterleri yeterli olmayınca teknik elemanlar tarafından anında savaş helikopterlerine yangın aparatları takıldı ve müdahaleler yapıldı. Evet siyasi partiler eleştiri yapacaklar fakat böyle afetlerde topyekün hareket etmek zorundadırlar. Bütün millet olarak herkes bu felaketin telaşında iken Sayın Kılıçdaroğlu televizyonlarda, "Cumhurbaşkanının bir imzasıyla yanan bu orman alanları iskana açılır ve bu alanlar yandaşlara rant sağlar" dedi.

Burada bir fıkra anlatmaktan geçemeyeceğim: İki tane kör sofraya oturmuşlar beraber sarma yiyorlarmış. Körün biri diğerine "sarmayı çift çift yeme tek tek ye" diye söylemiş, Diğeri de: "Arkadaş sende körsün bende körüm sarmayı çift çift yediğimi nerden görüyorsun" deyince öbürü, "Ben sarmayı çift çift yiyorum da seni de öyle zannediyorum" diye cevap vermiş........

Evet Sayın Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü dönemin de SSK’ya kendisinin ve hanımının soyadını tutan yüzlerce yandaşını işe almış, yapılan yandaş kayırmalar yüzünden yargılanmış ve ceza alş. Rahşan affıyla hapisten kurtulmuş. Bugün şunu bunu yandaş kayırmakla suçluyor. Bence Sayın Kılıçdaroğlu, önce aynaya bakmalı idi. Kılıçdaroğlu'nun yapacağı tek şey vardı bu afetlerde Hükümetle, Cumhurbaşkanı ve milletlerle beraber topyekün olmak ve çözüm üreterek mevcut hükümete yol gösterici rolünü üstlenmekti. Fakat o tamamen bunun aksini yapmıştır. Eleştirilerini yapmış, buna mukabil ne yapılması gerektiğini söylememiştir ve dolayısıyla her zaman olduğu gibi Sayın Kılıçdaroğlu bence bu olayda da sınıfta kalmıştır. Bu konuya yine devam edeceğiz.

Selam ve dua ile hoşçakalınız.