Hz. Ömer (r.a.) adaletle hükmetmek, haktan ayrılmamak ve ölümü hatırlamak için bir adam tuttu ve ona dedi ki: " Her sabah kapımı çalıp "Ölüm var ey Ömer! ölüm var." diyeceksin. Bende sana ücret olarak bir altın ödeyeceğim." Adam şaşkındı, ancak iyi bir iş bulmanın sevinciyle her sabah halife Hz. Ömer'in (r..a) kapısını çalıp "ölüm var ey Ömer! ölüm var!" uyarısını yapmaya peşinden de bir altın ücretini alıp gitmeye başlar. O günden sonra her sabah bu sahne tekrarlanır ve görenlerin meraklı bakışları altında adam vazifesini yapar parasını da alıp gider. Aradan aylar geçer,Hz. Ömer (r.a.) bir sabah aynaya bakar ki Sakalına ak tüyler çıkmış ölümü hatırlatan adam yine geldi. Hz. mer (r.a.) dışarı çıktı fakat adamı konuşturmadı : " al bu ücretini de git, bundan sonra gelmene gerek yok, deyince adam merak edip: "Er Müminlerin emiri bir hata mı yaptım? Diye sordu, Hz. Ömer " Hayır hata falan yok, fakat bu sabah aynada sakalımda ak bir tel gördüm, ben her sabah sakalımda çoğalan bu ak telleri gördükçe. o sözü kendi kendime hatırlayacağım." diye cevap verdi.

Evet değerli dostlar! ölüm var ÖLÜM sakın unutmayalım......Evet, bugünkü yazımızda Bir ayet. Bir hadis ve bir dua ile bağlayalım.

" İyi sayılan bir söz ve bir bağışlama, arkasından eziyet gelen bir sadakadan daha iyidir. Allah CC. zengindir, halimdir." (ayeti celile, Bakara suresi,263. ayet)

"Allah'a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikamda bulunsun." (Hadisi şerif Buhari edep,31,85. Müslim.İman 77)

Bir dua " Ey Nebi! Allah'ın selamı, Rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ben; Allah'tan başka hiçbir İlah olmadığına Muhammed'in (s.a.v) Allah'ın elçisi olduğuna şahitlik diyorum" (Müslim ,Salat 60)

Selam ve dua ile hoşça kalınız