" ...Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız" ((Bakara suresi 195. Ayet?

Değerli dostlar! Dinimize göre, kişinin kendi canına kıyması haramdır. Tıbbi verilere göre yaşama ümidi kalmamış veya şiddetli acılar hisseden bir insanın, hayatına bir başkası eliyle son verdirmesi demek olan ötanazi talepte bulunan kişi açısından intihar, bunu uygulayan açısından da cinayettir.

Nitekim Yüce kitabımız Kur'an'ı kerimde Cenabı Hak: " Ey iman edenler Kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir. Kim düşmanlık ve haksızlık ile bunu (haram yemeyi veya öldürmeyi) yaparsa (bilsin ki) onu ateşe atacağız; Bu ise Allah' için çok kolaydır." (Nisa Suresi 29-30 Ayetler? "..... Allah'ın haram kıldığı Cana haksız yere kıymayın. Allah bunları size düşünesiniz diye söylemektedir." (Enam suresi 151. ayet) buyuruluyor.

Sevgili Peygamber (s.a.v.) Efendimiz " acı ve sıkıntılardan dolayı ölümün temenni edilmemesini istemiştir." (Buhari Merda 19)

Bu deliller de gösteriyor ki, Allah'ın emanet ettiği cana haklı bir gerekçe olmadan kıymak asla caiz değildir. Çünkü bu hem Allah'ın koyduğu sınırları çiğnemek hem de onun takdirine karşı isyan anlamına gelir.

Değerli dostlar! Bugün memleketimizde corona diye bir bela var ve bununda bir önleyici aşısı var bu aşı dış ülkelerde para ile yapıl makta ve ücreti yüzlerce doları bulmaktadır. Bu aşı yurdumuzda ücretsiz olarak yapılmakta ve yetkililer tarafından devamlı olarak aşı yaptırılması için uyarılar yapıldığı halde bazı Müslüman kardeşlerimizin ısrarla aşı yaptırmadıkları görülmektedir. Bazıları " efendim bizim şeyh efendi aşı yaptırmak günah dedi. Onun için yaptırmıyoruz" Bunu hangi şeyh söylemişse halt etmiştir. Bugün aşı yaptırmayan kimse kendi kendini katletmiş olur. Aşı yaptırmayan kimse Allah ve resulüne asi gelmiştir. Aşı yaptırmayan kişi eğer hastalığa yakalanır tedavi için hastaneye yatarsa tedbirini almadığı için 85 milyonun hakkını gasp etmiş ve hakkını yemiştir. Bu kardeşlerimize sesleniyorum gidin aşınızı olun ve vebalden kurtulun. Gidin size aşıyı yasaklayan şeyhinizi araştırın o embesilin gizlice aşıyı yaptırdığını göreceksiniz. Geçmişte millete nişasta şurubunu okunmuş bal diye yutturan ve bu balın 32 çeşit hastalığa şifa olduğunu söyleyen sahtekarın hastalandığı zaman hastaneye koşup kollarını serumla delik deşik ettiğini hep beraber gördük.

Netice itibariyle bazı şarlatanlar yüzünden hayatımızı tehlikeye atmayalım. Cenabı Hak vatanımızı milletimizi her türlü afatlardan muhafaza eylesin.

Selam ve dua ile hoşça kalınız.