Yardım et ki, yardım olunasın. Kötülük edene iyilik et ki, ona sahip olasın. Kendine razı olduğun sözü insanlara söyle. (Ezurumlu İbrahim Hakkı)

Son bin yıl zarfında İslamiyet ve Türklük, zat ve sıfat olarak, öyle kaynamıştır ki artık İslamiyet Türklerin milli dini mahiyetini kazanmış ve bu iki unsurun birbirlerinden ayrılması mümkün olmamıştır. (Prof Dr.Osman Turan)

Bilim ne övülmeli ne de lanetlenmeli; kullanılmalı. Her halükârda bilim bazı insanların sandığı iddia ettiği gibi mahza hakikat değildir. Fakat hakikate götüren yollardan biridir. (Aliya İzzetbegoviç)

Dert ve sıkıntının şiddetine sabır göster, bununda sonu gelecektir.Bil ki sabır bir asalet göstergesidir. (Hz.Ali r.a.)

Arkadaşlık her zaman tatlı bir sorumluluktur, asla egoistler için bir fırsat değil. (Halil Cibran)

Kul geceleri, gündüz yaptığı işlerin muhasebesini yapmalı-dır Zira geceleyin, insanın aklı ve fikri daha topludur. Muhasebe edince, gündüz yaptığı işi faydalı bulursa, ona devam eder. Şayet kötü bulursa, onu telafi etmeye çalışır ve ileride bundan ve bunun benzerinden sakınır.(Maverdi)

sadece özgürlük sık kullanmakla eskimez. Bela aramak cesaret değil deliliktir. Cesaret İnsanın sakınamayacağı sorunlarla makul bir şekilde yüzleşme istekliğidir.(Aliya İzzetbegoviç)

Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellik taşıyan ilimdir...Hikmet ilim ile sanatın birleşmesidir.(Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır)

Geçmişler geleceğe suyun suya benzemesinden daha çok benzer. (İbn Haldun)

Selam ve dua ile kalınız.