Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ""Yüksek Seçim Kurulu'un aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir" sözlerine tepki gösterdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "İtiraz seçimler nasıl demokrasinin tecelli etmesi ise itiraz da demokrasinin bir aracıdır, hak arama aracıdır. Hak arama yolları da bununla sınırlı kalmalıdır. Bunun dışına taşıp sokağa insanları davet etmek, yanlıştır. Meşruiyet çizgisinden çıkmaktır" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nu daha sorumlu davranmaya davet eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz. Bu sonuçları tanımayacağız tarzında talihsiz bir beyanı olmuştur. Halkın tanıdığı sonuçları Ana Muhalefet Partisi'nin tanımaması kabul edilebilir birşey değildir, bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Öyle yapmak yerine önümüzde 2019'da yerel seçimler var. 2019, 3 Kasım'da birleştirilmiş Cumhurbaşkanlığı ve Micles seçimleri var. Bunlara daha iyi çalışılması, daha fazla vatandaşın gönlüne girmesi için şimdiden Ana Muhalefet Partisi daha fazla gayret göstermesi, daha doğru bir davranış olacaktır."

Editör: TE Bilişim