AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmaya, "Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamdolsun. İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeniden aramızda. Hoş geldin Sayın Cumhurbaşkanım." sözleriyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aradan geçen 998 gün boyunca kendilerini manevi olarak asla yalnız bırakmadığını vurgulayan Yıldırım, "Bize verdiğiniz güç ve destek için şükranlarımızı sunuyorum. Ne mutlu bizlere ki, hep yanı başımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki, aydınlık Türkiye'nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız" diye konuşurken, çok anlamlı bir cümle daha kullandı, "Önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz." dedi.

"Hep Tek Yürek Olarak Yaşadık"

Yaklaşık 3 yıl önce 27 Ağustos 2014'te yine 'Her bitiş yeni bir başlangıçtır' diyerek, helalleşerek ayrıldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek, tek kalp olarak yaşadık. İşte şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda, 'Evet, nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir hatime değil Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu saatten sonra da ülkem, milletim için, ümmetimiz için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz. Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir."

"Süratle Bir Yenilenmeye Gideceğiz"

"Şimdi hedefimiz, inşallah bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenileşmeye gitmektir." diyen Erdoğan, "İnşallah bu Olağanüstü Büyük Kongreyle beraber il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını da halkımızla inşallah paylaşacağız." şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın A Takımı

AK Parti'nin 3.Olağanüstü Büyük Kongresi'nde A Takımı olarak dile getirilen 50 kişilik MKYK Listesi Asil Üye Adayları arasında başı şimdiki Başbakan Binali Yıldırım çekiyor. Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Emrah Karayel, Jülide Sarıeroğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baytutar, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rümeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan ve Zeynep Alkış yer aldı.

10 kişilik Merkez Disiplin Kurulu Asil üyeliklerde Ali Özkaya, Hüseyin Özbakır, Ayhan Sefer Üstün, Serkan Bayram, Kerem Ali Sürekli, Murat Alparslan, Murat Göktürk, Taha Ayhan, Sabri Öztürk, Serap Yahşi Yaşar ve Zeynep Yıldız yer aldı. Genel Merkez Parti İçi Demkrasi Hakem Kurulu'na ise Aziz Babuşçu, Vedat Bilgim ve Şamil Tayyar gösterildi. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na ise Ahmet Cemil Tunç, Mustafa Ünal, Halide İncekara, Güldal Akşit ve Nihat Eri seçildi.

Listede Kurtulmuş Yok

HAS Parti Genel Başkanı'yken 2011 yılında yapılan kongrede partiye katılan bugünkü AK Parti Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'deki yeni A Takımı'na giremedi, liste dışı kaldı.

(ORDUYENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim