İSTANBUL - İstanbul'da Kudüs Platformu tarafından düzenlenen "Osmanlı Döneminde Kudüs Uluslararası Sempozyumu"nun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Kudüs ve Filistin meselesinin bugün özellikle Müslümanlar ve İslam dünyası açısından önemine değindi.

Kendisine ait Twitter hesabında konuşmasının satır aralarına değinen Kurtulmuş, "Osmanlı barışından bugün çıkaracağımız çok dersler var. Osmanlı'nın Kudüs kriterlerini insanlığın barış kriterleri haline getirmeliyiz" ifadelerini kullanırken, "Maalesef İsrail, siyonist işgali altında bulunan Kudüs'te ve daha genel anlamda Filistin topraklarındaki işgalin sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Bunun, İsrail'in ihlal ettiği çok sayıda uluslararası kararları da gündeme getirdiğini biliyoruz. Ama önce çuvaldızı başkasına batırırken, iğneyi de biraz İslam dünyasının kendisine batırmasının önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Kudüs ve Filistin topraklarını "dünyanın mihenk taşı" şeklinde tanımlayan Kurtulmuş, "Barış içinde yaşama meselesi, sadece dille olabilecek bir şey değildir, gönül ve zihinlerin ortaya koyacağı bir eylemler bütünüdür" dedi.

Editör: TE Bilişim