Talip KOCAKOÇ / ÖZEL HABER

Tv52 “Gündem Özel” programına konuk olan Başkan Yılmaz, Tv52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay ve Genel Müdürü Erol Küçükoğlu’nun sorularını yanıtladı. Güzelorduspor’un isminin “Ordu FK” olarak değiştirileceği müjdesiyle açıklamalarına başlayan Yılmaz, alt yapı çalışmalarından eğitim yatırım spor sanat ve yerel idarelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. OBB Başkanı, kamuoyunda hizmetlere ilişkin eleştiri ve fısıltılara da cevap verdi.

“Hizmet Yapıyoruz, Sabır Talep Ediyorum”

Başkan Yılmaz, 19 ilçe ile birlikte şu an özellikle Altınordu ve Fatsa’da yoğun bir çalışma var olduğunu söyleyerek vatandaştan sabır talebinde bulundu. Yılmaz şöyle konuştu:

“Hatırlarsanız geçen yıl çok konuşuluyordu. “Büyükşehir 752 km asfalt ihalesi yaptı ama ne zaman hayata geçecek?” deniliyordu.  Biz de diyorduk ki şehre gelişle ilgili alt yapı çalışmalarına başladık. 19 ilçenin 15’inde asfalt çalışması yüzde 90’lar seviyesinde. Özellikle Fatsa ve Altınordu ilçesinde inşaat yılı olacak, asfalt ve altyapı yılı olacak dedik. Bir de diyorlar ki ; “Kışın niye kazdınız burayı, sahili kışın niye kazdınız?” Arkadaş! Bizden önce de belediye başkanları vardı burada. Ben onlar gibi yapamaz mıydım? Yapmadık, hizmet yaptık. Bu konuda özellikle hemşehrilerimizden sabır talep ediyorum. Bunu söylerken bile çekiniyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin, elektriği yer altına alırsanız, doğalgaz çalışması, altyapı yaparsanız orası çamur da olur. Bir ay bazen bir yıl kapalı kalır.Şimdi vatandaş diyor ki “Sen şu caddeyi kapat, şu yolu yap bunu yap fakat benim evimin önü, dükkanımın önü çamur olmasın.” Böyle bir şey var mı? Dünyanın neresinde var?”

“177 Noktada Yol Çalışması Var”

“Bizim şuan 177 noktada yol çalışmalarımız devam ediyor. İki ilçeye ağırlık veriyoruz. 19 ilçede olduğu gibi Altınordu ve Fatsa’da hummalı çalışmalar devam ediyor. Burada hizmet yapılıyor ve hizmet yapılırken elbette ki perişanlık olacak. Nisan ayı asfalt çalışmalarına başladık, yağmurlu geçti, Mayıs Ayının 25 günü yağmurlu geçti. Hizmet yapılırken kasise girilmeyecek diye bir şey yok. Bu hizmet yapılırken bir vade konulacak. Onun karşılığında da bir bütçesi var. Trilyonları toprağın altına gömüp toprağın altından siyasi rant ya da siyasi nema bekleyen bir siyasetçi değilim. Toprağın altında yaptığım çalışmanın şu an için bana hiçbir faydası yok. Bu işin kıymetini bizden sonra gelecek olan yerel yönetimler ve halk bilecek. Bunu yapmak cesaret ister. Siyasetçi üzerine gelecek baskıyı göğüslemek herkesin harcı değildir. Ben bu sene sadece Altınordu’da 110 km sıcak asfalt yapacağım dedim, Fatsa’da 90 km sıcak asfalt yapacağım diyorum ve bunun altyapısı, arka planını ayarladım ve mevsimini bekliyorum.”

“Trafik Rahatlayacak”

“Yaptığımız çalışmalar sayesinde Giresun ya da Samsun yönü trafik tıkır tıkır işleyecek. Kimse beklemeyecek, sağa giden sağa, sola giden sola dönecek. Bu kadar basit. Bunun için ki karayolları ekipleri ile birlikte Oski ekiplerimiz de de çalışmalarını sürdürüyor. Ordu’nun trafiğinin en fazla sıkıştığı yer olan fındık kavşağı ve sanayi kavşağındaki sorunları çözdük. Artık ışıkta beklemek de yok.”

“Bilen de Bilmeyen de Konuşuyor”

“Ne zaman anlaşılıyor hizmetin değeri? İş bitince ama iş bitene kadar iflahımızı kesiyorlar. Bilen de söylüyor bilmeyen de söylüyor. Yok efendim “O direği oraya niye diktin, bunu niye buraya yaptın?” deniliyor. Herkes yol uzmanı olmuş.  Siz sanıyor musunuz ki ben çıkıyorum sokağa, elime bir kalem alıp şu buraya bu buraya yapılacak şeklinde talimat veriyorum. Bunun uzmanları var, adam 6 sene eğitimini almış ve biz güvenerek işi teslim ediyoruz.

Daha öncesinde çöpün döküldüğü yere bakın. Ya bu memlekette 32 sene buraya çöp döktüler, kimsenin sesi çıkmadı, biz oraya trilyonluk yatırım yapıyoruz. Şimdi o vatandaş diyor ki; “Ya bu ne çamur?” Yahu düne kadar çöp dökülüyordu ya. Çöpe tek kelime etmeyen vatandaş, asfalt yaparken isyan ediyor.”

“Ben Ne Yaptığımı Biliyorum”

“Bana bu yapılan hizmetler ne zaman takdir getirecek biliyor musunuz? Ben bunu 2014 yılında söyledim. 2018 yılının ikinci yarısında, bu şehir atak yapmaya başladığı zaman.  Diyorlar ki efendim; “ Başkan tv’ye çıktı şöyle konuştu böyle dedi” diyorum kardeşim. Hiçbir siyasi kaygım endişem de yok. Kendimden eminim ve ben ne yaptığımı biliyorum. Konuşacak adamların bana yüzü olacak.  Sen çöp dökülürken alkışla, sen çöp dökülürken eylem yapma. Ama ben oraya asfalt getireceğim, yeşil alan getireceğim, temizlik getireceğim dediğim zaman neymiş efendim, şehri kazdılar ne zaman kapatacaklar. Yapma ya… Biz bilmiyor muyuz ne zaman kapatacağımızı?”

Editör: TE Bilişim