Aziz Milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve bağımsızlık karakterinin en zorlu mücadelesini verdiği İstiklal Savaşı’nın kazanıldığı şartların tarif ve yerini bulduğu “İstiklal Marşı”nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98. yıl dönümünü milletçe gönül birliği içinde kutluyoruz.

Milli ve manevi değerlerine, davasına bağlılığıyla yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif, istiklal mücadelesi verdiğimiz zorlu yıllarda verdiği vaazlarla milletimize umut aşılayarak, Kurtuluş Savaşı sürecinde istiklal ve istikbalimiz yolunda önemli katkılarda bulunmuştur.

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.

‘Korkma’ haykırışı, manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş, ülküleri perçinlemiş, özgüveni ayağa kaldırmıştır. Kurtuluş mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Aziz Milletimizin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur.

Mehmet Âkif yalnızca bir destan yazmamış, büyük bir şairin, mustarip bir ruhun, bütün acılarını duyarak bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir.

İstiklal Marşı’mızın milli marş olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümü sebebiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip, kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

Editör: TE Bilişim