Ankara Gölbaşı'ndaki Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenen, 103. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu bitirenlerin görev yerlerinin belirlendiği törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'daki halk oylamasına işaret etti, Meclisi güçlendirecek, yürütmeyi her konuda denetlenebilir hale getirecek, kendi içinde karşılıklı denetim mekanizmalarına sahip hızlı karar alan bir sistemin milletin ve ülkenin önüne çıkacağını belirtti.

Türkiye'nin kaybedecek hiçbir vaktinin bulunmadığının altını çizen Soylu, dünya siyasetinde paradigmaların değiştiği, güç merkezlerinin ve dengelerin yer değiştirdiği bir dönemin yaşandığını dile getirdi. İlerleyen dönemde dünya için güçlü liderlik, etkili karar alma ve güçlü parlamento döneminin olacağını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti: "Bir derdimi paylaşmak istiyorum. Ben, 21 gündür TBMM'ye gidemiyorum. Çok sevdiğim ve milletvekili olmaktan da onur duyduğum şehrim Trabzon'a da gidemiyorum. Sahaya gittiğimde eksikleri görüyoruz, bunların toparlanması lazım. Bir taraftan parlamentoya gideceksiniz, bir taraftan seçim bölgesine gideceksiniz, bir taraftan bakanlık görevini yerine getireceksiniz. Benim aklım şuna eriyor, bunu bir insan yapamaz. Bu çok net ve açıktır, yapar, yaparsa bu ülkeyi bir gün FETÖ yönetir, bir gün PKK idare eder, bir gün terörizmin esiri olur, bir gün anarşizmin esiri olur. Bu sistemi kuranlar da tam bunun için kurdular bu sistemi."

"BİLESİNİZ Kİ SİZİN PATRONUNUZ MİLLETTİR"

Kaymakamlık mesleğini istiklal madalyasına benzeten Soylu, pirinçten yapılan istiklal madalyasının bu devletin en büyük ve şerefli madalyası olduğunu söyledi. Soylu, kaymakamlık mesleğinin değerinin kadro, ek gösterge, maaş ve harcıraha göre değil, milletin ona verdiği kıymete göre belirlendiğine işaret ederek, salonda bulunan kaymakamlara "Sizin bir yanınız devlettir, bir yanınız millettir. Ama bilesiniz ki sizin patronunuz millettir" şeklinde seslendi. Türkiye'deki en büyük problemlerden birisinin Ankara'da alınan kararın, taşrada uygulanamaması olduğunu vurgulayan Soylu, alınan kararın en önemli temsilcisi ve gücünün de kaymakamlar olduğunu belirtti. Soylu, kaymakamlara hukuktan asla ayrılmamaları uyarısında bulunarak, gayri meşru iş ve ilişkilere asla prim vermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Kaymakamların ailelerine, "Devletin yetiştirdiği ve devletin en üst tabakadaki evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz" şeklinde seslenen Soylu, ailelere emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Soylu, dereceye giren kaymakamlara sertifika ve hediyelerini verdi.  Dereceye girdikleri için görev yapacakları ilçeyi seçebilme imkanına sahip 3 kaymakamın dışındaki 54 kaymakam da sahneye sırayla çıkarak, kuralarını çekti.

Editör: TE Bilişim